El ple rebutja la llei de seguretat ciutadana, el TTIP i es solidaritza amb Hassana Aalia

El ple de gener va debatre quatre mocions. Una per rebutjar la llei de seguretat ciutadana, coneguda com la llei mordassa. Presentada pel COP-CpR va rebre el suport de tots els grups excepte el PP que va votar en contra.  Els partidaris de la moció van defensar que es tracta d’una llei que retalla drets i limita actes de protesta com per exemple algunes de les accions habituals de la PAH.
També presentada pel COP-CpR es va debatre una moció de rebuig a l’acord comercial d’associació transatlàntica per al comerç i la inversió entre la Unió Europea i els Estats Units. Els acords, coneguts com ATCI i TTIP poden suposar canvis en les condicions comercials i tots els grups que hi van donar suport van coincidir que malgrat tractar-se d’un tema internacional afectaria directament als municipis i el comerç local.

A la moció es critica, entre d’altres aspecte, també la manca de transparència amb la qual s’està negociant. CIU es va abstenir en considerar que l’acord podria tenir també aspectes positius per a l’economia i el PP va votar en contra. La resta de grups van donar suport al text, aprovant la moció. 

La darrera moció que es va debatre va ser un text presentat d’urgència a través del qual el ple demana al govern que doni asil polític al jove sahrauí Hassana Aalia. Va arribar al Pais Basc gràcies a una beca d’estudis i ha estat condemnat a cadena perpetua per un tribunal militar de Marroc per haver participat en el campament de Gdeim Izik, l’asil és la única opció per no haver d’abandonar Espanya en 15 dies. El PP es va abstenir i la resta de grups van votar a favor.   

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies