El Corpus amplia diumenge el recorregut de la processó i recupera les enramades

Catifa l'any passat al carrer Anselm Clavé // RdR

Diumenge l'Associació Cultura i Tradició tornarà a omplir de flors el centre del poble. Enguany el Corpus fa créixer l'espai, ampliant la processó fins a la plaça Onze de Setembre i afegeix la recuperació de les enramades, ornament fet amb branques o motius naturals que en comptes de fer-se al terra com les catifes es fa a les façanes. El programa manté l'estructura habitual. Dissabte els organitzadors conviden a tothom que vulgui a afegir-se a la recollida i tallada de les flors a partir de les 17h a la placeta de darrera de la Plaça Clos i diumenge arriba el plat fort amb la mostra de catifes i enramades. A les 12h hi haurà la cercavila dels trabucaires i ja a la tarda serà el torn de la missa, amb la participació de la Coral a partir de les 19h i cap a les 20h començarà la processó que sortirà de l'església i passarà pels carrers Salut, Plaça Clos, Afores, Doctor Figarola, Sol, Anselm Clavé, Nou, Montcada, plaça Onze de Setembre, Estrella, Calvari i novament Anselm Clavé i Nou fins a l'església. 

Tant pel matí com per la tarda es podran visitar al carre Afores, 14 dues exposicions. Una mostra sobre els cartells de la festa i un recull de fotografies de la celebració de l’any passat fetes per Acció Fotogràfica de Ripollet. 

Detall de la catifa feta a l’Inforata // CiT

Catifa a l’Inforata de Noto (Itàlia)

L’entitat Cultura i Tradició va participar la setmana passada a l’Inforata de Noto, que estava dedicada a Catalunya. La catifa de Ripollet representava  Sant Jordi matant el drac, segons una pintura d’estil gòtic. Es va elaborar amb l’ajuda de voluntaris italiants i va destacar per la qualitat artística i cromàtica. A més Ripollet també va estar present amb un diorama de l’Agrupació de Pessebristes i obres de Pere Padró. 


La tercera edició dels ‘Espais amb encant’ convida a visitar 10 racons del centre

Racó amb flors, l’any passat // RdR

El Corpus arriba per tercera vegada acompanyat de la proposta ‘Espais amb encant’ que s’organitza conjuntament entre el PMC i Cultura i Tradició. Enguany s’estableixen 10 espais diferents. Hi haurà ornaments a la Plaça Clos, la baixada del carrer General Prim i l’antic claustre de l’església. Es podrà visitar la seu de la Societat Coral El Vallès, no hi faltarà l’ou com balla a l’absis de l’església, s’estrenen les enramades a la Plaça Onze de Setembre i s’obrirà novament l’exposició de carros en miniatura de Pere Navinés. El taller ‘fem alcohol amb romaní’ al jardí romàntic de Casa Padró, l’interior de l’església de Sant Esteve i els vitralls de la capella de l’escola FEDAC Mare de Déu del Roser completen el programa d’aquesta edició.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies