Unanimitat per reclamar a la Generalitat els 2,8 milions d’euros que deu a l’Ajuntament

Tots els grups del ple municipal van estar d’acord en aprovar la moció de Ciutadans en la qual es reclama a la Generalitat que pagui els 2.811.218 d’euros que deu al consistori abans de que finalitzi l’exercici 2016.
El deute respon a pagaments aprovats però no fets efectius i inclou conceptes  des de l’any 2009. En aquests gairebé tres milions encara es comptabilitzen compromisos per la llei de barris de Can Mas no satisfets o transferències per les llars d’infants o inversions entre altres conceptes.
La moció va més enllà dels pagaments que s’estan retardant ja que també reclama a la Generalitat que reconegui altres deutes pendents i fixi una data pel pagament. Malgrat el vot afirmatiu de tots els grups durant el debat de la moció el PP va retreure a Pilar Castillejo el vot negatiu de la CUP a una resolució del PP en el parlament que reclamava el pagament del deute a tots els municipis. Castillejo va respondre que “no portava enlloc”.
.
Moció contra l’acord dels refugiats
El ple també va aprovar una moció presentada pel PSC per rebutjar l’acord subscrit pels caps d’estat i el govern de la UE amb Túrquia per a la deportació dels refugiats. Hi van votar a favor PSC, Decidim, ERC i CDC. S’hi van abstenir el PP i Ciutadans. Segons els populars perquè no és competència municipal i des de Ciutadans perquè consideren que el text insta a la Generalitat a exercir unes competències que no li són pròpies. La moció rebutja l’acord, aprova que l’Ajuntament s’adhereixi al manifest Passatge segur i demana a la Generalitat que desplegui el Pla de Protecció Internacional.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies