La Festa Major inclourà novetats, canvis i més activitats infantils

El passat dimarts la Comissió de Festa Major va presentar el programa d’actes que omplirà els carrers del municipi els dies 26, 27, 28 i 29 d’agost­.­ Es tracta del primer programa de Festa Major de la nova comissió, que s’ha renovat aquest any donant cabuda a més entitats i establint uns objectius que són els que guien les novetats que hi ha al programa. Unes novetats que l’alcalde, JM Osuna, ha qualificat de “canvis valents” per tal de convertir la Festa Major en “una festa de la cultura popular, transversal i intergeneracional” i que “tingui una identitat pròpia”.
.

 .
Nous espais i nous itineraris
Un dels objectius de la comissió era descentralitzar els espais d’activitat i generar nous fluxos. “Hem fet un primer pas en aquesta línia”, comenta Mor. L’exemple més clar és la instal·lació d’un nou escenari al parc del Riu Ripoll on divendres es farà el tradicional Festival Flamenc, que surt per primera vegada del Teatre Auditori i serà gratuït; acollirà dissabte el concert especial de Paco Ibáñez a partir de les 20h que s’inclou als actes de l’Any Lorca; diumenge hi haurà Bollywood i dilluns serà l’emplaçament del Confetti que comptarà amb la música en directe del grup de revetlla Raggatunnig.
Hi haurà més canvis d’ubicació. El fins ara Mercat medieval que ocupava la plaça del Molí passa a ser un Mercat de la Vinya i es trasllada a la Plaça Clos i el carrer Afores. També canvien els itineraris del correfoc infantil, la cercavila de colors i una altra de les novetats, el pregó.
.
.
Pregó local el divendres
Enguany el pregó de Festa Major serà el primer dia de la festa i canvia de format. Es farà des del balcó de Ripollet Ràdio a la Rambla i els pregoners seran el col·lectiu de mestres jubilats del municipi. En acabar ells, començarà l’espectacle itinerant Medusa de la companyia Artristas que passarà per diversos carrers i finalitzarà a la plaça Onze de Setembre, al Teatre Auditori.
.
 .
Una festa amb mirada d’infant
L’elecció dels pregoners vol reforçar l’objectiu de fer una festa intergeneracional i fomentar les activitats infantils o com ha dit Oriol Mor, “una festa amb mirada d’infant”, “si volem que la Festa Major sigui de tots i totes els primers que han de voler participar són els infants”. De fet, la creació d’una subcomissió d’activitats infantils ha estat una de les novetats de la comissió de Festa Major i en ella han participat representants de les AMPA i d’entitats que treballen amb infants durant tot l’any. El resultat és “una festa amb propostes més educatives” i un augment considerable d’activitats familiars que es realitzaran a la Plaça Pere Quart. Hi haurà jocs en família divendres; Cacaolada infantil i concert de heavy per xics dissabte; activitats i espectacle de circ diumenge, i pintura, maquillatge i espectacle dilluns.
.

 .
Rock, La Principal i Chikos del Maiz
L’apartat musical de la Festa l’obrirà, com marca la tradició, el 24è Festival Ripollet Rock als Pinetons que enguany comptarà amb Firewind, Myrath, Lords of Black, Blaze Out i Tabü, “un bon cartell i malgrat que potser són bandes menys conegudes que altres anys, porten músics de gran nivell i que és un honor que vinguin a Ripollet”, ha explicat Paco González qui ha avançat que en 2017 “haurem de fer una grossa pel 25è aniversari”.
Però més enllà del Ripollet Rock divendres i de Paco Ibáñez dissabte també actuaran la banda barcelonina de jazz jamaicà Chick Out Trio i el Grup Virus, de versions; diumenge farà el vermut jazz dels carretons The Oldians (grup amb components ripolletencs), al vespre repeteix La Principal de la Bisbal i per la nit hi haurà un concert de grups locals que estaran acompanyats per la banda de rap Chikos del Maiz.
.

Correbars i sorpresa al castell de focs
Un altre dels objectius de la nova comissió era treballar els elements identitaris i tradicionals de la festa. Per fer-ho enguany guanya protagonisme el casc antic i s’aprofitarà la celebració per inaugurar noves exposicions al CIP Molí d’en Rata.
De la resta del programa, que enguany s’ha elaborat amb els mateixos 160.000 euros que l’any passat, destaca també la inclusió definitiva al programa oficial del correbars; el manteniment de les activitats esportives, gegants, bestiari, sardanes, gitanes, contes per adults, country, tast de vins, carretons i arrossegament; la segona edició de la tarda de ball; l’espectacle del mag local David Rodríguez dissabte; l’ampliació de l’espai dels xiringos cap al centre, i s’anuncia que el castell de focs “arribarà amb sorpresa i una proposta artística innovadora”.
.
Les Fotos de Paco Ibáñez, l’espectacle Medusa i Firewind pertanyen a les webs dels artistes. La resta són pròpies de l’arxiu de la Revista de Ripollet 
.
.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies