El grup d’ajuda als refugiats enceta el curs amb venda de bosses i cinema a la fresca

Passen els mesos però malauradament la situació no millora. Segueixen arribant a Europa persones que fugen de la guerra i aquelles que ja havien vingut continuen sense poder dur una vida digna i lliure. Per això cal seguir sensibilitzant a la ciutadania per tal de fer pressió a les administracions competents i també sent solidari amb aquestes persones. Per fer-ho el grup de suport als refugiats ha posat en marxa una nova iniciativa per recollir fons. Amb el finançament de l’Ajuntament han fet 1.500 bosses que venen a un preu de 3 euros. Van començar a vendre durant la Festa Major i des d’aquesta setmana compten amb la col·laboració també de la Unió de Botiguers (UBR) que les cedirà als comerciants que vulguin perquè col·laborin venent-les. El president de la UBR, Sergi Samper, explica que els hi agrada “poder col·laborar amb iniciatives com aquestes”. Les botigues col·laboradores lluiran un petit cartell a la porta indicant que venen bosses solidàries.
A més de les bosses el grup de suport organitzarà aquest dissabte 17 de setembre a partir de les 21.30h una sessió de cinema a la fresca gratuïta a la Rambla Sant Jordi, davant el Centre Cultural. Es projectarà la pel·lícula ‘Un día perfecto’ i des de l’entitat conviden als veïns a apropar-se a partir de les 20h ja que hi muntaran una barra, vendran bosses i instal·laran bústies per recollir fons.
‘Un día perfecto’, un retrat de la guerra i les persones
La pel·lícula explica com un grup de cooperants intenten treure un cos d’un pou en una zona en guerra. I també explica amb humor àcid, diàlegs precissos i uns personatges molt interessants com és la vida en una zona en guerra. Un retrat que no deixa indiferent, perquè no mostra estratègies, morts, ni exèrcits sencers però s’apropa a les persones i a les seves vides. Escrita i dirigida per Fernando León de Aranoa (Barrio o Los Lunes al sol) l’any 2015 compta amb un repartiment internacional on destaquen Tim Robbins i Benicio del Toro però on també hi participen Sergi López.
.
Tant des del grup com des del govern es valora positivament la feina feta fins ara. Des de l’entitat insisteixen que a més dels diners és important la sensibilització. Fins ara han fet donatius a l’ONG d’Acció Solidària i Logística, per un projecte de rescat i atenció als refugiats a Lesbos. També col·laboraran amb el projecte d’acollia Micropolis a la ciutat de Thessalonica.
El regidor de solidaritat, Fran Sànchez, es mostra satisfet del funcionament autònom del grup d’ajuda als refugiats i confirma la voluntat del govern de seguir col·laborant. Per fer-ho es compromet a garantir al pressupost de 2017, com a mínim, els 3.000 euros que s’han gastat enguany i que han fet malgrat que la partida de solidaritat era de 6 euros.
.

PROJECTE DE RESCAT – Acció Solidària i Logística  
L’ONG Acció Solidària i Logística treballa des de 1999 donant suport tècnic, formatiu i logístic a organitzacions i comunitats de països en vies de desenvolupament. A través del seu projecte Equip de Rescat en Emergències Catalunya van decidir viatjar a Lesbos per tal d’ajudar en l’assistència i acollida de les persones que arribaven per mar a Grècia. En aturar-se el flux d’embarcacions es van traslladar a Idomeni on van crear una xarxa d’aliments frescos. Un dels seus membres, el ripolletenc Joan Carles Mompel, explica que ara han cedit les seves tasques a altres entitats a Idomeni, “on la situació als camps de refugiats no arriba als mínims per viure amb dignitat” i estudien si tornar a Lesbos on s’ha reactivat l’arribada d’embarcacions.
PROJECTE D’ACOLLIDA  - Grup de solidaritat Micropolis  
El projecte Micropolis treballa a la ciutat grega de Tessalònica. Es tracta d’un centre social autogestionat que s’encarrega de donar resposta a les necessitats de les persones refugiades, com l’alimentació, les activitats escolars i formatives o temes d’assessoria legal. El grup de solidaritat Micropolis treballa dia a dia amb el centre social i busca promoure l’acollida de refugiats a les llars gregues. Actualment el grup treballa amb unes 20 famílies refugiades, entre 70 i 80 persones.
La delicada situació econòmica que estan patint els grecs i l’escassa ajuda que reben els refugiats a nivell institucional fan que els recursos del centre i el grup de solidaritat siguin limitats. Per això Arantxa Rodríguez, una de les voluntàries, demana “a tothom que pugi que col·labori, qualsevol ajuda és bona”.
.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies