Les Festes del Pilar dediquen la seva nit cultural a la figura de Lorca i a la sarsuela

El Centro Aragonés ha fet enguany de les Festes del Pilar una gran festa al municipi. En l’edició d’aquest any, l’entitat ripolletenca ha programat fins a set dies de festa.
La programació es va iniciar el passat dissabte 24 de setembre amb el pregó, que va córrer a càrrec de Tomás Solans, cap de protocol del govern d’Aragó durant molts anys i jubilat aquest 2016. Al llarg de tres caps de setmana, el Centro Aragonés ha programat esmorzars populars, campionats de guiñote, dards, birlo, dominó i llançament d’espardenya, així com també el concurs de truites i dolços o el tradicional “malacatón con vino”. Un dels actes més importants del passat cap de setmana va ser la nit cultural enguany dedicada a Federico García Lorca. Sota el nom “Poesia i Sarsuela”, la nit cultural va comptar amb la col·laboració de Laura Yepes, que va recitar dues poesies de Lorca així com també va parlar de Labordeta i Buñuel. L’activitat també va comptar amb la projecció de la sarsuela “La Dolorosa”.
Demà dimecres serà el dia gran de la celebració. El més destacat del matí serà la processó a partir de les 10.30h i l’ofrena floral a la verge a les 12.15h que donarà peu a la Missa. Després del dinar de germanor, a les 18h hi haurà el Gran Festival de Jotes amb ‘Aires de Albada’.
.  

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies