Isabel Vallet explica als veïns la campanya sobre sanitat ‘Fora privada de la pública’

La Plataforma per la Sanitat Pública Cerdanyola – Ripollet torna a la càrrega amb els seus actes reivindicatius per defensar la sanitat pública. I ho ha fet amb una xerrada que es va dur a terme dimarts passat, 18 d’octubre, al Centre Cívic del Pont Vell, per mostrar el seu rebuig a l’augment de l’activitat assistencial privada dins els hospitals públics de Catalunya. La xerrada va comptar amb la participació d’Isabel Vallet, diputada de la CUP al Parlament de Catalunya durant la darrera legislatura i que va participar a la comissió de salut. Vallet va parlar de la campanya “Fora privada de la pública” que s’ha endegat per lluitar contra la possibilitat que els centres públics puguin oferir serveis sanitaris privats. “S’ha generat un sistema que busca deliberadament confondre interessos públics i privats”, va sentenciar Vallet a la xerrada. L’exdiputada de la CUP va explicar que l’activitat privada als centres públics pot tenir conseqüències negatives tal com “un empitjorament de l’assistència sanitària, ja que s’haurà d’assumir més activitat amb els mateixos recursos”, “una major llista d’espera” o el “foment de la competència de centres públics amb els privats”. En aquest sentit, Vallet va insistir que “la competitivitat redueix la qualitat assistencial”.
Més inversió al Taulí
Precisament la setmana passada el Parlament de Catalunya va aprovar un parell de resolucions sobre l’Hospital Parc Taulí a proposta del PSC i Catalunya Sí que es pot que arriben després de la finalització de les derivacions a l’Aliança. En totes dues s’instava a dotar de més pressupost al centre, reobrir llits tancats i més quiròfans. Unes inversions que són ara més necessàries després d’haver deixat les derivacions als centres privats. Els compromisos parlamentaris també defensen que s’inclogui al pressupost del 2017 la partida necessària per pagar les pagues extres que es deuen als treballadors.
No al nou hospital 
Si s’acompleixen aquestes resolucions millorarà el servei a l’Hospital de Sabadell. Però massa sovint els compromisos s’obliden sense executar. Al 2011 el Parlament va aprovar també un parell de resolucions que reclamaven la construcció de l’hospital Ernest Lluch sense cap ajornament. I només un any després el govern de Convergència declarava que el nou hospital al Vallès era prioritari i “seria el primer que es faria quan hagués pressupost”.
Però això s’incomplirà de nou. Al setembre el conseller Toni Comín (Junts pel Sí) reconeixia en una visita a Sabadell que a la comarca cal fer un nou hospital, l’Ernest Lluch, però que “falta molt perquè el departament tingui la capacitat inversora suficient com per posar-se a fer nous hospitals”. Sorprenentment aquesta setmana el mateix Comin ha anunciat la construcció d’un nou edifici per a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona amb un pressupost de 48 milions d’euros. Així que s’afegeix un nou incompliment a la trista història de l’hospital.
.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies