Compromís unànime al ple per establir el soterrament de la C-58 com una prioritat

El ple d’octubre va servir per tornar a situar la reivindicació del soterrament de l’autopista C-58 a l’agenda política local. A petició del reactivat Fòrum Soterrem l’Autopista es va aprovar una moció que incloïa als punts d’acord: “Refermar com a prioritat municipal el projecte del soterrament de l’autopista C-58 al seu pas per Ripollet”, “reprendre els treballs de la comissió municipal pel soterrament amb participació de veïns i grups municipals” i el compromís de “fer arribar a les administracions superiors la necessitat del projecte per tal que es faci realitat”.
Hi van donar suport tots els regidors del ple. En acabar la votació l’alcalde va confirmar que l’aprovació deixa clara “la unanimitat política pel soterrament” i va dir que “la C-58 és una ferida oberta i l’hem de cicatritzar”.
Moment per recuperar la lluita
La lectura de la moció al ple la va fer la portaveu del Fòrum, Lídia Virgil, que va estar acompanyada per Manel Pérez, portaveu durant molts anys de l’entitat. En el preàmbul de l’acord el Fòrum recorda que fa més de 40 anys que els veïns pateixen les molèsties i que “en pocs llocs una autopista té un impacte tan directe sobre la zona habitada com a Ripollet”, fa història del procés i apunta que “amb el canvi de cicle polític a diverses institucions i amb els primers indicis de superació de la crisi econòmica” és el moment de tornar a demanar que s’acabi amb aquesta situació.
Del carrer a la comissió 
Amb el suport del ple pel soterrament i no per cap altra solució a les molèsties de l’autopista es dóna un pas endavant en la reivindicació ja que els últims projectes dibuixats i negociats ja no contemplaven el soterrament i oferien altres tipus de solució. La reactivació del Fòrum Soterrem l’Autopista abans de l’estiu ha estat clau en aquesta evolució. Ara, i segons indica la moció, la reivindicació passarà novament a la Comissió pel soterrament, que també caldrà reactivar després que quedés dissolta fa sis anys. Allà membres dels grups polítics amb representació al ple i també veïns hauran de recuperar una lluita tan justa, històrica i necessària com oblidada per la Generalitat.
.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies