Els sonomàfors i els contenidors d’oli són les idees més votades al procés participatiu

Amb satisfacció per com està esdevenint la primera experiència de pressupostos participatius el govern ha donat a conèixer aquest dimarts el resultat de la votació popular. Dels 13 projectes finalistes el govern inclourà a l’apartat d’inversions de la seva proposta de pressupostos finalment els set més votats, arribant així als 300.000€ previstos. Els projecte són: els sonomàfors, els contenidors d’oli domèstic, parcs segurs, wifi públic, cinema a la fresca, paperes pipican i la instal·lació d’un rocòdrom. A més d’aquests, la tinent d’alcalde Pilar Castillejo ha afirmat que “ens han agradat tots els finalistes així que estudiarem si es poden recollir altres també”.
Castillejo també s’ha mostrat satisfeta amb com ha esdevingut el procés de votació i amb la participació malgrat que només han votat 1.531 persones, és a dir un 5% del cens, que arribava a 31.000 persones en poder votar tots els empadronats majors de 16 anys. “No és un resultat excel·lent però en la participació es creix fent-la”, ha comentat Castillejo. Cal destacar també que del total de vots emesos (cada persona podia votar quatre projectes) el 83% s’han recollit a través de la web sent menys d’un 3% els de les urnes fixes del Centre Cultural, el poliesportiu i l’OAC i la resta han estat a les urnes mòbils al carrer.
El compromís del govern és executar els set projectes durant el 2017 i per fer-ho mantindran el contacte amb els instituts i comptaran també amb entitats locals que hi puguin col·laborar.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies