S’aprova la creació d’un òrgan de mitjans de comunicació públics a petició del PSC

Amb el vot favorable de tots els grups i la regidora no adscrita i només l’abstenció del govern de Decidim es va aprovar al ple la creació d’un Òrgan dels Mitjans de Comunicació Municipals. Una comissió on s’espera que participin representants polítics però també professionals independents i que vetllarà per la pluralitat als mitjans.
La idea sembla que agrada a tothom però com gairebé sempre que es parla de comunicació al ple municipal, el debat va ser força intens.
El PSC va acceptar retirar de la moció a petició d’ERC que “en els últims mesos hem viscut uns canvis en el mitjans de comunicació municipals que no garanteixen la independència, la neutralitat i la participació de l’oposició”. Per aquest i altres canvis ERC-JpR va votar a favor. També ho va fer Mònica Laborda, la regidora no adscrita que va criticar “la dificultat per participar als mitjans” i el PDECAT qui va apuntar que “novament perquè el govern tiri endavant ho ha de demanar un grup de l’oposició”. El vot a favor de Ciutadans va ser a contracor. El regidor Francisco J. Tapia va explicar que “el cor ens demana votar en contra perquè el PSC no està legitimat per presentar aquesta moció” però com li agradava la proposta ho va fer, no sense deixar passar l’oportunitat per recordar que “si hi ha un govern que s’ha servit dels mitjans de comunicació locals ha estat el del PSC durant 20 anys”. El regidor de comunicació, David Fontanals, va respondre a l’oposició explicant que han augmentat els canals de comunicació directes a través de les xarxes socials, han renovat el Butlletí, ara sense publicitat i amb més espai pels grups municipals i va explicar que es van trobar “una situació que era un veritable desastre”, que inclús els ha dut “a judici” i va avançar que els canvis es podran valorar “d’aquí a un temps”.
.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies