L’EFB Ripollet vol potenciar els valors en l’esport adherint-se al projecte +KESPORT

Sense competició no hi ha esport. Aquesta màxima ha perdurat durant els segles i sembla totalment impertorbable. Però poc a poc s’està començant a treballar perquè l’esport formatiu deixi enrere el marcador i doni importància als valors d’igualtat, joc nét i companyonia.
Amb aquesta idea al cap la comissió social de l’Escola Futbol Base Ripollet va decidir acceptar el projecte +KESPORT impulsat per la Generalitat i la Federació Catalana de Futbol. “La delegació del Vallès ens ho va proposar perquè era un projecte que no tocava tant la part esportiva, sinó la part més social del club. És un projecte que es basa en l’educació dels nens i en l’educació dels pares quan van a veure els seus fills”, explica José María Toribio, integrant de la comissió social del club. En el dia a dia d’un equip la feina de l’entrenador es basa en dotar a l’equip de les bases necessàries perquè l’equip jugui com demana el club, però a vegades la labor més educativa no es té en compte:  “El projecte és una iniciativa que pretén dotar d’eines a aquests entrenadors per a millorar la tasca educativa dels clubs i que reforcin el seu rol com a actors socials”, s’exposa a la web del projecte. Des de mitjans de desembre fins a finals de temporada quatre equips de la base seguiran les activitats proposades: “Cada dues setmanes ve una ‘coach’ que es reuneix amb aquests quatre entrenadors que s’han designat, dos dels benjamins i dos dels alevins. Els fan treballar unes taules diàries des d’una aplicació mòbil i cada dia fan els exercicis pensants en com resoldre conflictes i gestionar emocions”, manifesta Toribio.
El passat dijous es va fer la presentació al poliesportiu de Bellvitge en la qual van estar el president de Catalunya, Carles Puigdemont; el de la FCF, Andreu Subies, i els padrins del projecte.
.

Fotografia de la presentació (FCF)

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies