La web de l’Ajuntament és quasi la pitjor en transparència de tot el Vallès Occidental

Només la web municipal de Gallifa, un municipi amb menys de 200 habitants, treu pitjor nota en transparència que ripollet.cat. La web de l’Ajuntament segueix suspenent i la deixadesa en aquest àmbit és cada cop més greu. Estem a la cua de la comarca en transparència.
Segons l’anàlisi fet pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB en el seu projecte Infoparticipa la web ripolletenca només té 14 dels 52 indicadors estudiats. L’estudi es va fer a començaments de març i el resultat és decebedor.
La web municipal no ofereix cap dels indicadors de l’apartat d’informació sobre els representants polítics. No es poden trobar a la pàgina de l’Ajuntament les fotografies dels càrrecs electes, no hi ha els seus currículums, ni l’agenda de l’alcalde, ni les retribucions ni dades de contacte, com ara adreces de correu electrònic dels regidors.
L’estudi també apunta mancances en la informació sobre els recursos col·lectius i troba a faltar el calendari de treball dels òrgans de govern i els acords complets de les juntes de govern, entre d’altres.
Tampoc està completa la informació econòmica en no oferir-se totes les dades sobre subvencions, contractes, retribucions o convenis. Ni la de participació ja que l’estudi apunta que no es publiquen les actes de les reunions d’organismes de participació ni s’ofereixen instruments de consulta o queixa. L’apartat més complet, segons l’estudi, és el referent a la informació sobre el municipi ja que sí s’informa de l’agenda d’activitats, notícies i dades estadístiques del poble.
En total a la web municipal l’estudi d’Infoparticipa només ha trobat 14 dels 52 indicadors que busca, un 26,92%. Significa que des de finals del 2015, quan es va fer l’anterior estudi, només s’han afegit tres indicadors. Llavors la inclusió a ripollet.cat d’un apartat específic de transparència feia pensar que es corregirien les deficiències però no ha estat així. De fet aquest apartat específic ofereix alguna informació ja caducada, té molts ítems sense informació i alguns enllaços a altres administracions que no aporten dades locals. Ha resultat fins ara un espai fallit i cada cop és més complicat que el web arribi a nivells òptims de transparència ja que la informació oberta als veïns evoluciona i anar perdent oportunitats i temps no és bona senyal.
.
.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies