Alumnes d’institut netegen una part de la llera del riu i recullen 16 sacs de deixalles

El ‘Clean Up Day’ és una acció comuna a tota Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i que proposa fer una recollida d’aquests residus abocats il·legalment a algun espai verd. La regidoria de medi ambient s’ha adherit aquest any a la iniciativa i ho ha fet atenent la proposta que l’institut Can Mas va fer a una reunió de la Xarxa d’Escoles per la Sostenibilitat de Ripollet. És per això que amb la col·laboració de la Casa Natura, Ripollet Natura i la regidoria d’educació uns 150 alumnes del Sant Gabriel, el Lluís Companys i el Can Mas van netejar el passat divendres 12 un tram de la llera del riu. Distribuïts en petits grups de tres o quatre persones van baixar a la llera a l’alçada de la passarel·la de vianants i el pont del carrer Tarragona. Amb guants, pales i sacs es van posar mans a la feina i van haver de treballar de valent perquè van trobar més residus dels que s’esperaven. En un matí van recollir 16 sacs de deixalles entre les quals molts plàstics, brossa, animals morts, materials de construcció però també carros de supermercat, cadires i altres deixalles de grans dimensions. L’activitat va ser força efectiva com a eina de sensibilització entre els participants i també va evidenciar que és ben urgent fer una netejar en profunditat.
.

.
Andreu Gonález explica com es podria traslladar el projecte Boscos a Ripollet per recuperar la llera del riu Ripoll
El passat dijous 11 l’enginyer forestal i promotor del projecte Boscos, Andreu González, va explicar en una xerrada al Centre Cultural com es podria traslladar la seva experiència a l’entorn fluvial del riu Ripollet. González va explicar com a través de la participació de voluntaris estan treballant en la conservació dels boscos al Pirineu i va apuntar que “la participació ciutadana pot ajudar a la recuperació del riu Ripoll”. Va assenyalar que es podrien proposar tallers i jornades de treball i caldria implicar als veïns i estudiants universitaris.

.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies