Ferran Gallego repassa els moviments de l’extrema dreta europeus en una xerrada

El Grup d’Estudis Ripolletencs, el GER, va organitzar divendres passat una xerrada per abordar l’auge dels partits d’extrema dreta que han sorgit els darrers anys a Europa. Per parlar-ne, l’entitat va convidar Ferran Gallego, doctor en Història Contemporània i professor de la UAB. Gallego va oferir un repàs històric del moviment de l’extrema dreta, “no és la primera vegada que hi ha una onada de l’extrema dreta” i va parlar, entre d’altres, del neofeixisme italià dels anys 60. “Va sorgir un neofeixisme al carrer, com a nuclis d’acció revolucionària que van resultar atractius per al jovent”, va explicar Gallego. El doctor en Història Contemporània també va parlar del Front Nacional francès, des del seu naixement fins a l’actualitat. Gallego va vincular l’èxit del Front Nacional a la crisi i del seu discurs en contra de la migració, sobre l’anticomunisme i la sobirania del poble francès. “La dreta està ocupant algunes consignes de l’esquerra”, com la “lluita contra la globalització que destrueix les arrels dels pobles”.
Ferran Gallego va alertar que “l’extrema dreta té una capacitat extraordinària d’adaptar-se a diferents ambients” i que “està entrant en alguns sectors populars”.
.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies