El Patronat de Cultura declara l’Any del Llibre per fomentar la lectura

El consell d’administració del Patronat Municipal de Cultura ha aprovat la declaració del 2018 com l’Any del Llibre. El mes de febrer s’obrirà el període de recollida de propostes i es constituirà una comissió oberta per a la celebració. L’objectiu d’aquest any és fomentar el gust i el plaer de la lectura i fer visible que l’accés als llibres és un dret bàsic dels ciutadans. Està previst que l’acte central de la celebració serà a l’entorn de Sant Jordi. El primer acte serà una trobada de Clubs de Lectura del Vallès Occidental el 28 de febrer al Teatre Auditori.
.
Un nou any temàtic en cultura després de Lorca i Clavé
Aquest any 2018 és el tercer consecutiu que es proposa com a any temàtic en l’àmbit cultural. En 2016 es va celebrar l’Any Lorca i l’any passat va ser l’Any Clavé. Abans ja s’havien celebrat també altres anys com l’Any Solà, dedicat al pintor Andreu Solà, al 2003 o l’Any Brull, dedicat també al pintor Josep Maria Brull, al 2007. En tots els casos s’ha buscat unir esforços per tal d’homenatjar o recordar una persona. En els últims dos anys la celebració ha estat àmpliament compartida amb el teixit associatiu que ha participat de les convocatòries amb actes ben diversos. En aquest 2018 no hi haurà una figura central, el tema serà el llibre i la lectura. Sembla una proposta força adient quan el món educatiu s’enfronta al repte de fomentar la lectura en l’era digital; es coneix que un de cada tres adults catalans no llegeix mai o quasi mai; però al mateix temps cada dia es registren a Espanya 250 nous títols. La Diada de Sant Jordi serà l’acte central d’una celebració que ha d’ajudar a fomentar la Biblioteca i les llibreries i que ha de comptar amb la participació i la col·laboració activa de la comunitat educativa, tant d’infants com d’adults.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies