Albert Velasco explica a l’Aula d’Extensió el conflicte per les obres d’art de Sixena

Els alumnes de l’Aula, que dissabte faran una excursió a Lleida, van tenir dimarts l’oportunitat de saber de primera mà com estan vivint al Museu de Lleida el conflicte per les obres amb Sixena. Albert Velasco, un dels conservadors del centre, va oferir a Ripollet la seva primera xerrada després que els hi retiressin les obres. Va lamentar “no poder donar detalls d’aquell dia perquè encara hi ha un procés judicial obert” però va afirmar que és un cas únic a nivell mundial que la policia s’emporti obres d’un museu per una resolució judicial i va reconèixer que “va ser molt dur, encara se’m remou” recordar les càrregues policials a la gent que va protestar davant el Museu. Va explicar que de les 44 obres que es van endur només hi havia exposades al museu set i després de fer un repàs a tots els conflictes oberts per obres, pintures i altres objectes va apuntar que la clau del cas és si es considera que la declaració del monestir com a Monument Nacional al 1923 també inclou els béns mobles.
.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies