El ple aprova demanar que s’abaixin les ràtios de 25 a 20 alumnes a infantil i primària

Degut a una moció presentada d’urgència per Decidim, ERC i el PSC al ple de febrer l’Ajuntament demanarà al Departament d’Ensenyament que s’abaixin les ràtios de 25 a 20 alumnes per classe a infantil i primària. Amb aquesta mesura es busca evitar que es compleixi l’amenaça del Departament d’eliminar algun grup de P3 i també millorar la qualitat de l’ensenyament. La reducció de grups de P3 al municipi és una de les darreres preocupacions de la comunitat educativa de cara al proper curs, una amenaça que s’afegeix als problemes de massificació a la secundària i la possibilitat que aquest augment d’alumnes signifiqui instal·lar barracons a l’institut Can Mas.
Davant aquesta situació són habituals des de fa temps les crides a la unitat d’acció per reclamar millores en l’educació al municipi. Però al mateix temps són també habituals les actuacions sense consens. Malauradament és el cas de la moció al ple de febrer que no es va poder aprovar per unanimitat. El PP i Ciutadans van criticar que es debatés d’urgència malgrat ser un tema que ve de lluny i van considerar que la moció es quedava curta davant la problemàtica actual. Tot i aquesta crítica Ciutadans va votar a favor del text. També ho va fer el PDeCAT. No així el PP que es va abstenir. Tampoc va donar suport al text la regidora no adscrita Mònica Laborda, que va explicar que s’abstindria perquè “no han trobat ni un minut per comentar-me que es presentaria aquesta moció ni per informar-me del contingut”.
El regidor Oriol Mor va respondre a les crítiques explicant que l’elaboració de la moció s’havia fet durant la setmana. Va tancar el debat l’alcalde, JM Osuna, recordant novament que “és imprescindible que hi hagi consens a nivell polític i també a nivell de la comunitat educativa. Si anem dividits serem més febles”.
.
Jornada de Portes Obertes
En paral·lel a les reivindicacions properament començaran els tràmits per a la preinscripció. Abans arriben les jornades de portes obertes a les escoles i instituts del municipi.
.
Escoles públiques 
Clavé – 26 de febrer a les 9.15h i les 17h
Martinet – 28 de febrer a les 16.30h
Tatché – 1 de març a les 9.30h i les 17h
Gassó i Vidal – 2 de març a les 9.15h i les 17h
Escursell – 5 de març 26 a les 9.15h i les 17h
Ginesta – 7 de març a les 9.30h i les 17h
Tiana – 7 de març a les 9.15h i les 15.15h
Pinetons – 9 de març a les 17h
.
Instituts públics
Can Mas – 5 de març a les 17.30h
Lluís Companys – 7 de març a les 17h
Palau Ausit – 15 de març a les 17h
.
Centres concertats
FEDAC Ripollet – 10 de març de 10.30 a 13h
Sant Gabriel – 15 de març a les 9.30, les 15.30 i les 18h
San Juan de la Cruz – 17 de març a les 11.30h
.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies