L’IMPSOL ven els 15 habitatges que encara quedaven buits als Pinetons

Al junt de l’any passat l’IMPSOL va lliurar les claus dels 74 pisos que va posar a lloguer amb opció a compra en les promocions de Els Pinetons. Amb aquesta acció van quedar encara 15 pisos buits. Era una quantitat d’habitatges que des del govern local volien que es pogués destinar a lloguer social. Van començar a negociar com fer-ho amb l’IMPSOL però tal i com ha explicat aquest dimarts en roda de premsa l’alcalde, JM Osuna, des de l’empresa pública depenent de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) “vam rebre llargues”. Finalment l’Ajuntament els hi va proposar que seria l’Agència Catalana de l’Habitatge, depenent de la Generalitat i que ja havia acceptat, la que faria front a la diferència entre el preu de lloguer establert i el lloguer social que pagarien les famílies residents. Des de l’IMPSOL no havien donat resposta però havien expressat durant les converses que preferien que fos l’Ajuntament qui avancés el pagament i es fes responsable.
Davant el repunt de l’emergència d’habitatge registrat al municipi darrerament des del govern van tornar a contactar amb l’IMPSOL per reclamar una resposta i comunicar que estaven “disposats inclús a pagar des de l’Ajuntament la diferència de preu”. La resposta va arribar uns dies després en forma de trucada del gerent de l’AMB, Ramon Torra, a l’alcalde per comunicar-li que l’IMPSOL ja havia venut els 15 pisos. “Va ser un gerro d’aigua freda”, explica Osuna qui considera que l’IMPSOL i l’AMB han estat “deslleials” amb l’Ajuntament, denuncia que la venda ha estat “una acció unilateral de l’IMPSOL” que demostra “la manca de sensibilitat social amb la problemàtica de l’habitatge a Ripollet, han prioritzat altres interessos econòmics i mercantilistes”. La regidora d’habitatge Reyes Muñoz afegeix que amb la proposta que feia l’Ajuntament “l’IMPSOL no deixava de cobrar el lloguer al preu establert” i confirma que no els havien comunicat que seguia el procés de venda dels habitatges. L’alcalde pensa que des de l’IMPSOL no han volgut acceptar per tal que “Ripollet no fos un exemple per altres municipis i altres promocions amb pisos buits”. Des del govern desconeixen també en quines condicions s’ha fet la venda d’aquests 15 pisos.
“La decisió de l’IMPSOL posa més obstacles i dificultats a les accions locals per pal·liar l’emergència d’habitatge”, comenta Osuna qui ha anunciat que ja estan estudiant quines altres accions es poden dur a terme com ara llogar pisos, aconseguir la cessió d’ús o inclús adquirir habitatges per destinar-los al lloguer social. També està encara aturada la possibilitat de recuperar habitatges buits propietat de bancs i grans tenidors perquè “la informació aconseguida en l’estudi dels pisos l’hem lliurada a la Generalitat però hores d’ara està tot aturat”, explica Muñoz.

 

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies