La Taula per la Diversitat Funcional arrenca amb molta participació

El Centre Cultural va acollir el passat dimecres 21 la primera trobada ciutadana de la Taula per la Diversitat Funcional. Hi van participar una trentena de persones, amb un ampli ventall de representació pel que fa a les diversitats funcionals, així com representants d’entitats i col·lectius. Com va quedar palès en aquesta primera trobada l’experiència pròpia dels participants ha de ser la matèria prima d’una taula que neix amb la voluntat de treballar per una ciutat inclusiva, on tothom hi pugui viure i desenvolupar-se en igualtat.
La diversitat funcional va més enllà de rebaixar voreres i fer rampes però el cert és que tampoc això està resolt encara. Els participants van explicar els obstacles que es troben a diari en equipaments públics com la piscina municipal però també a comerços, l’accés al transport públic, establiments de restauració i inclús en les pròpies comunitats de propietaris. Accessos sense rampes i altres amb rampes molt inclinades, lavabos no adaptats, taulells massa alts o passos massa estrets, són alguns dels obstacles més habituals.  Més enllà de la mobilitat la idea és que la Taula també sigui motor de campanyes de sensibilització o programes per fomentar la inserció laboral, entre d’altres problemàtiques que hi hagi. En la majoria dels casos es tracta de problemes ja regulats però són legislacions que no es respecten.
.
50.000 euros de pressupost per aquest any 2018
La Taula neix amb un pressupost de 50.000 euros per aquest any 2018. Ja hi ha previst dur a terme millores concretes i una diagnosi de l’accessibilitat dels edificis municipals. En els propers mesos tots els semàfors del municipi seran també sonors. I s’espera que amb els 50.000 euros es puguin fer també campanyes de sensibilització. Com va quedar clar en la primera trobada encara cal molta feina també en aquest aspecte.
.
Fotografia de ripollet.cat
.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies