Teresa Torns: “El problema no és el sostre de vidre, és el terra enganxifós”

El Grup d’Estudis Ripolletencs (GER) va presentar el mateix 8 de març l’últim número de la revista 973, una edició dedicada a les dones de Ripollet. L’acte de presentació va comptar amb la conferència de la doctora en sociologia i experta en temes de gènere, Teresa Torns, sobre la dona i el treball. Torns va reivindicar que és fals que les dones s’han incorporat fa poc al món del treball, “les dones hem treballat sempre”. També va assenyalar que “el problema de les dones no és la bretxa salarial i el sostre de vidre, és el terra enganxifós” perquè són les dones “les que més pateixen els salaris baixos, la temporalitat i la precarietat”. Mirant cap endavant Torns va apuntar que cal fer un nou repartiment del temps, que la igualtat només arribarà si s’aposta per una reducció de la jornada laboral i uns serveis d’atenció a la dependència universals i individualitzats.
Després de la xerrada de Torns es van presentar els continguts de la revista, que es ven a un preu de 5 euros. En aquesta edició inclou articles d’Helena Bea, Anna Sancho i Laia Palos dedicats a les dones de Ripollet. També compta amb la col·laboració especial de David Vicente amb l’article ‘Dones i treball assalariat a principis del segle XX’ i l’entrevista de Ramon Martos a Carmen Rodríguez, lluitadora social, com a representant de les dones lluitadores de Ripollet. S’afegeix com annex un nou capítol de la novel·la històrica La conspiració d’Eduard Ballesteros.
.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies