Els alumnes de 4t d’ESO proposen millores als carrers, parcs i places

És el segon any que el consistori confia en els joves ripolletencs per a l’elaboració dels projectes que s’han de dur a terme l’any en curs. I ara, un cop presentats en públic, seran els ripolletencs els qui decideixin els que finalment s’executaran.
El passat dissabte 17 de març, els alumnes de 4t d’ESO dels instituts públics i concertats del municipi van participar en l’acte de presentació dels projectes al Teatre Auditori del Mercat Vell. Un acte on també hi era l’alcalde Josep Maria Osuna i la regidora d’Hisenda i tinent d’alcalde Pilar Castillejo. Osuna va defensar els pressupostos participatius dient que “no és just que només el govern prengui la decisió de quines són les actuacions que s’han de dur a terme a Ripollet”. Conscients que l’elaboració d’aquests projectes “s’ha d’obrir a més col·lectius i persones”, han volgut iniciar la via dels pressupostos participatius amb el col·lectiu de joves, “a vegades menystinguts per les institucions”. Una confiança que els joves van agrair durant les seves intervencions.
Can Mas, Lluís Companys, Palau Ausit, Fedac i Sant Gabriel han presentat un total d’onze projectes que contemplen millores als carrers i parcs, amb més mesures de seguretat vial i de reforma d’alguns equipaments.
Un cop presentats els projectes, se sotmetran a votació popular fins el 12 d’abril a través de la pàgina web participa.ripollet.cat. Podran votar totes les persones empadronades a Ripollet nascudes abans del 31 de desembre de 2002 mitjançant la introducció del número de DNI. A banda de la votació digital, també hi haurà tres punts físics: al Centre Cultural, al Poliesportiu municipal i a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania. Els projectes escollits tindran un valor total de 300.000 euros.
.

.
Projectes Finalistes
- Carrers estrets, solucions amples
- Tauletes al parc Norbert Fusté
- Reforma de la zona verda del Camí de la Serra
- Endolls solars als carrers
- Plaça del Molí, un parc per a tothom
- Semàfors per millorar la seguretat vial
- Més fonts d’aigua als carrers
- Parc per a gossos
- Renovació lavabos pavelló Joan Creus
- El futur és led
- Renovació de l’espai de taules del parc Gassó Vargas
.
Més informació dels projectes i accès a la votació – WEB -
.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies