Protesta al ple per la massificació i la situació laboral a les escoles bressol

Des de fa prop de quatre anys s’està reclamant la necessitat del 4t institut públic. El Departament d’Ensenyament es va negar a aquesta opció, va concedir una línia de secundària a la concertada i va fer obres al Palau Ausit. El problema de massificació continua i s’agreujarà el proper curs i el Departament també rebutja convertir el Martinet i el Pinetons en escola institut i proposa, “si es necessari”, instal·lar un mòdul a l’institut Can Mas. Les famílies van tornar a mostrar al ple municipal el seu malestar per la massificació i la seva preocupació per com s’ho faran al Can Mas el proper curs amb cartells on deixen clar que els alumnes no són “anxoves ni sardines”.
Però a més d’aquest front, el proper curs s’obre un altre a l’educació infantil. Hi haurà un grup menys de P3 a l’escola Pinetons, que passarà de tres a dos. En la xerrada sobre inscripció a P3 que la regidoria d’Ensenyament va fer al Teatre Auditori també es va expressar el malestar per aquest canvi. Van ser diverses les famílies que es van mostrar preocupades de no poder accedir a una de les dues escoles públiques de la zona del Pinetons perquè amb la reducció de grups i la preferència que tenen els germans d’actuals alumnes, quedaran molt poques places a P3 de Ginesta i Pinetons. El regidor va aprofitar l’acte per iniciar una recollida de signatures contra el tancament d’aquest grup de P3 i va explicar que la idea inicial del Departament era eliminar dos grups per tal d’ajustar l’oferta de places a la demanda.
Encara cal afegir un altre front de lluita per l’ensenyament públic a les escoles bressol. Les treballadores dels dos centres públics, la Rodeta del Molí i la Verema, van explicar al ple la seva situació laboral i van demanar al govern que municipalitzi el servei. Van explicar que l’empresa que actualment el gestiona, Créixer Junts SL, ho està fent malgrat que va renunciar fa un any. Que l’últim concurs ha estat denunciat per l’empresa que va quedar en segona posició i que també elles han denunciat la seva empresa per incompliments. Tots els grups polítics es van mostrar disposats a treballar per redreçar la situació i l’alcalde va explicar que s’han reunit amb l’empresa, que treballen amb els serveis jurídics per fer la reclamació pertinent pels incompliments que s’estan produint del plec de condicions i es va comprometre a començar l’estudi de la municipalització, “malgrat que teníem com a prioritat la municipalització de la neteja viària davant les vostres queixes hem canviat l’ordre” però va advertir també que “és gairebé impossible que pugui estar pel proper curs”.
.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies