Microscopi: Plens ben plens

El govern municipal d’una vila com Ripollet ha de fer front a crisis i problemàtiques que pateix la ciutadania.
Aquestes necessitats , en aquest mandat, s’expressen vivament al carrer, a les assemblees de barri i a les sessions plenàries del consistori. És una alegria democràtica veure com les persones participen  i com els càrrecs electes dialoguen i enriqueixen la seva gestió amb les aportacions  dels  diferents col·lectius .
Ripollet està fent passos per passar de la democràcia dirigida a la democràcia participativa. Aquests avenços afecten tothom, a la gent normal i a tots els regidors del consistori. Que hi hagi participació es tradueix en un canvi d’actitud de tots els càrrecs electes, en molts casos promou la unitat d’acció dels partits polítics, que, obliden la vella norma de “dir el contrari que diu l’altre”. És així com s’encaren els problemes a l’ensenyament, o els del transport públic, etc.
La societat civil té la clau per fer que els serveis públics i les institucions acompleixin el seu principal objectiu, servir els interessos de la col·lectivitat. En tots els àmbits en que aquesta societat civil intervé, aconsegueix millores, atenua les traves polítiques  tot desbloquejant impediments que semblaven infranquejables.
Aquesta participació modera el poder i visualitza en la memòria col·lectiva les actituds dels qui manen i els progressos obtinguts. Tots tenim al nostre record les lluites per tenir ambulatori, la construcció del col·legi Escursell, l’institut Can Mas, i un llarg etcètera.
Els darrers tres anys han suposat un despertar democràtic de molts sectors socials que reivindiquen serveis i en defensen la seva qualitat. De mica en mica la democràcia del vota i calla anirà desapareixent del nostre país.
.
Jacint Padró – Decidim Ripollet
Article d’opinió. La REVISTA DE RIPOLLET no es solidaritza necessàriament ni es fa responsable de l’opinió dels col·laboradors
.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies