Millora la transparència de la web municipal gràcies a la seu electrònica

El suspens de la web municipal en transparència és una assignatura pendent de l’Ajuntament des de sempre. Amb el canvi de govern la situació no havia millorat i ara fa un any la web ripollet.cat oferia només el 26,92% dels indicadors de l’estudi Infoparticipa i quedava així com la segona pitjor de la comarca en transparència. Ara s’ha donat la volta a aquesta situació gràcies a la seu electrònica. S’hi pot accedir a través d’un enllaç que hi ha a ripollet.cat, funciona com a portal de transparència i ofereix segons el govern el 80% dels 97 indicadors de la llei catalana i el 86% dels 73 de Transparència Internacional. Pel que fa a Infoparticipa, l’estudi que fa la UAB i l’únic que fins ara donava dades locals, amb el portal de transparència, segons el govern, es compleix el 89% dels 64 indicadors mentre que si es mira només la resta de la web municipal arriba ja al 42%. “La idea és que cada cop més la web municipal sigui la seu electrònica”, comenta la tinent d’alcalde Pilar Castillejo, qui també explica que les millores fetes ara en transparència “s’han fet pensant en posar al centre al ciutadà”. La regidora també va assenyalar que la implementació de la seu electrònica forma part d’un pla més ampli que ha comportat la connexió física de fibra dels diversos equipaments municipals, la renovació d’equips, l’automatització de processos i que continuarà amb l’adquisició d’un nou software i la posada en marxa de l’administració electrònica. Pel que fa a la transparència Castillejo va assenyalar que no s’ha volgut fer “només un rentat de cara”, anuncia que més endavant s’obriran portals propis per als patronats i que ja treballen en nous continguts com la relació d’obsequis, l’inventari de patrimoni o les actes de la junta de govern.
.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies