Tribuna: Resposta al Sr. Ramon Martos

Voldríem contestar l’escrit del Sr. Ramon Martos, “Tot es relaciona amb tot”, aparegut a la revista de Ripollet. Li hem de dir que de ben segur té raó: tot el que Decidim portava al seu programa electoral no es podrà fer en aquest mandat electoral; la qual cosa no vol dir que no s’estigui treballant. La lentitud dels aparells administratius, la recerca de finançament i els mecanismes de participació, fan que les coses s’alenteixen més del que esperàvem. No podrem canviar la realitat de Ripollet tant ràpidament com esperàvem. Les lleis del PP no ens hi ajuden gens. En el seu escrit demostra que no està gens informat perquè tot el que li explicarem a continuació s’ha fet abastament públic.
Comencem amb les actuacions sobre mobilitat. El Ple de l’Ajuntament ha aprovat per unanimitat en aquest mandat el Pla de Mobilitat Urbana del Municipi, que engloba totes les actuacions que s’han fet. Aquest Pla, com vostè reclama, contempla la globalitat de la mobilitat al municipi en tots els aspectes que l’afecten: mobilitat a peu, en bici, en transport públic i privat, accessibilitat, parades de bus, noves línies, nous transports, senyalització… Ha estat elaborat amb aportacions de tots els grups municipals, amb aportacions de desenes d’assemblees veïnals i amb l’assessorament de tècnics de l’ajuntament i de la Diputació que han avaluat les propostes que es feien. La Direcció de Polítiques Ambientals de la Generalitat i l’Autoritat del Transport de Mobilitat (ATM) van fer un informe favorable al Pla i el va qualificar d’excel·lent. Les actuacions que s’estan fent, i que es faran, no són per tant cap “bolet”, com vostè diu, sinó les concrecions d’un pla àmpliament pensat, consensuat i avaluat tècnicament que contempla la globalitat dels problemes de mobilitat a tot el municipi. Ves per on està reclamant vostè una cosa que ja existeix, que s’ha fet i que s’està aplicant.
Pel que fa a l’Ecoparc-2, començarem comentant-li la qüestió de la desaparició de les pudors, que vostè atribueix a un fet casual. Des dels primers dies del mandat municipal, el govern de Decidim va començar a treballar pel tancament de l’Ecoparc-2. Teníem clar que la única manera d’aconseguir-ho era poder demostrar que era el causant de les pudors que suportàvem diàriament els ripolletencs. Això és un delicte ambiental i podia ser traslladat a la justícia per reclamar el seu tancament. Per tal de demostrar-ho, el govern de Decidim va contractar un estudi al Laboratori de Qualitat de l’Aire de l’UPC, entitat científica de referència en aquest aspecte al nostre país. Es va asseure també amb la direcció de la planta de residus i se’ls va comunicar que l’ajuntament anava a monitoritzar les emissions de l’Ecoparc a través de l’estudi. El resultat fou immediat: es van acabar les pudors. El fet de sentir-se vigilats va fer que invertissin centenars de milers d’euros per tal d’evitar la intervenció judicial. Com veurà, no ha estat la sobtada arribada primaveral de les orenetes la que ha acabat pràcticament amb les pudors de l’Ecoparc. El que ens dóna més esperances és que, ara, la pròpia Àrea Metropolitana se n’adona del seu error: els ecoparcs són un model de tractament de la brossa urbana gens eficient des d’un punt de vista ambiental. Amb ells serà impossible assolir els nivells de recollida selectiva requerits per la Unió Europea i planeja l’amenaça d’importants multes. Per aquest motiu l’AMB està treballant amb el govern de Decidim un canvi en el model de recollida de brossa que ha de comportar un canvi en el model de tractament i una reconversió o tancament dels Ecoparcs. A veure si s’informa una mica més abans de posar-se a escriure…
.
Decidim Ripollet
Article d’opinió. La REVISTA DE RIPOLLET no es solidaritza necessàriament ni es fa responsable de l’opinió dels col·laboradors
.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies