L’obertura a mitges del Mercat la tarda dels dimecres no atrau als clients

El passat 25 d’abril, coincidint amb l’estrena de l’activitat de cuina, el Mercat va començar a obrir també els dimecres a la tarda. Han passat set setmanes i l’aspecte de la llotja durant el nou horari continua sent trist. La meitat de les parades estan tancades i pels passadissos s’hi veu poca gent. Els mateixos paradistes que obren confirmen que no funciona. Hi ha acord entre ells: “si no obrim tots, no funcionarà”.
L’ampliació d’horari va arribar des de l’Ajuntament i hi ha paradistes que troben que s’hauria d’haver pactat el canvi abans de posar-lo en marxa, de fet alguns estan molestos per com s’ha gestionat tot plegat i perquè han viscut el canvi com una imposició de l’administració arribant a sentir-se amenaçats de ser multats si no obrien.
El debat sobre si el mercat ha d’obrir més dies a la tarda continua obert entre els mateixos venedors. Hi ha qui apunta que no ho pot assumir perquè no pot contractar ningú més i amb l’horari actual ja està fent 44 hores setmanals, altres en canvi opinen que s’han d’adaptar i que voldrien treballar més hores. L’Ajuntament ha deixat clar que la seva opció és obrir més dies a la tarda (arribant inclús a dimecres, dijous i divendres) i ha proposat als paradistes compensar-ho retallant horari als matins (ara el Mercat obre a les 8h el dilluns i a les 7h la resta de dies). L’horari serà un dels dos punts que es tractaran a la reunió convocada el dilluns vinent entre Ajuntament i paradistes, l’altre que apareix a l’ordre del dia és un projecte de reforma del Mercat, dos temes importants pel futur de l’equipament.
.
Pessimisme a les parades
La presidenta de l’Associació de Concessionaris del Mercat, Susana Rodríguez, considera que l’obertura dels dimecres a la tarda “no s’ha gestionat bé”. El president de l’Associació de Venedors i Comerciants, Vicente Mor, confirma que tal com s’està fent “no funciona” però considera que “hauríem d’haver obert tots com a prova aquestes setmanes fins a l’estiu i després avaluar el resultat”. Aquest cop no és un enfrontament entre les entitats, entre els paradistes hi ha opinions de tots colors. Malauradament hi ha coincidència respecte al futur del Mercat. Rodríguez, Mor i també molts altres paradistes són pessimistes. El debat sobre l’horari, les accions de dinamització i la reforma són nous reptes i poden ser noves oportunitats.
.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies