Coincideixen força obres als carrers i es tramiten altres noves actuacions

En aquests moments està en marxa la remodelació del carrer Calvari, la instal·lació de la font transitable al parc del riu Ripoll, l’execució del projecte Parcs Segurs dels pressupostos participatius de l’any passat, la construcció de la nova passarel·la al riu Ripoll, s’estan fent tasques de neteja del clavegueram i s’estan fent actuacions de reasfaltat en diversos carrers com el pont del carrer Tarragona, el carrer Rizal, la zona dels pisos del sindicat, Balmes i carretera Santiga. Aviat començarà també la construcció del carril bici de connexió amb Montcada i el tram del Torrent Tortuguer i pel mes de setembre estan previstes les obres de millora al Centre Cultural.
A més, aquesta setmana la Junta de Govern Local ha aprovat obres de millora a l’escola bressol la Verema, a l’escola l’Escursell, el projecte de tancament de la pista de grades del poliesportiu i la “posada al dia” del parquet del pavelló Joan Creus, que inclou la substitució de la barana perimetral. Aquests i altres projectes formen part del pla d’inversions del 2018 que el govern va aprovar amb una modificació de crèdits al ple de maig.
S’espera que les actuacions aprovades aquesta setmana puguin començar a finals d’any. I que durant el 2019, últim any de la legislatura, es puguin executar altres actuacions del pla d’inversions. Però no seran totes. “Moltes d’elles veuran la llum després de les eleccions municipals perquè s’ha de consensuar l’execució de les obres amb els clubs i els usuaris dels equipaments”, comenta l’alcalde, qui afegeix que “més enllà de quan es faci l’execució el més important és que hi hagi projecte i finançament per dur-lo a terme”, justificant així que aquest paquet d’inversions no té cap motiu electoralista.
Seran prioritat també els projectes del pressupost participatiu, “volem que siguin més àgils que els anteriors”, diu l’alcalde, “hem après que cal donar-los prioritat”. També es compromet que abans que acabi el 2018 estigui executat un dels projectes dels pressupostos participatius més votat el 2016, el dels contenidors d’oli. “Aviat s’ha de poder executant, s’ha retardat perquè s’estava consensuant la ubicació amb els responsables dels equipaments on s’instal·laran”, explica.
.
Aturades les obres de la 1a planta de l’Ibis
S’esperava que a finals de juny ja estiguessin acabades les obres de remodelació de la 1a planta de l’edifici de l’hotel Ibis per tal d’ubicar-hi les dependències del departament de Justícia Social de l’Ajuntament. Però tal i com va explicar la tinent d’alcalde Pilar Castillejo al ple de juny en resposta al regidor del PSC José Luís Suárez, a mitjans de maig l’empresa que estava fent les obres, Construcciones Pérez Villora SA, ha presentat concurs de creditors. Aquest fet ha aturat les obres un parell de setmanes. Castillejo espera que finalment les obres es puguin fer al setembre. Un cop acabin es farà el trasllat de les oficines i es començarà la remodelació de les dependències del carrer Salut per traslladar les oficines que ara hi ha, llogades, a l’edifici de Balmes 8.
.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies