El Pla Local LGTBI estableix accions per enfortir la formació i la inclusió

El 28 de juny, Dia de l’Alliberament LGTBI, s’ha celebrat enguany al municipi amb la instal·lació d’un semàfor amb parelles del mateix sexe a la Rambla Sant Jordi amb Pau Casals. A una banda del carrer indiquen el pas o no dels vianants una parella de dones i a l’altra banda ho fan una parella d’homes. S’insisteix així en la visibilitat a la via pública, on ja hi ha una bandera, una escala i separadors pel carril bici amb els colors de l’Arc de Sant Martí i un banc amb els de la bandera transsexual. Ripollet s’ha convertit en els últims tres anys en un referent de la visibilitat LGTBI, havent creat inclús un model de bandera local, amb el pollet, i els colors del col·lectiu.
Però les polítiques LGTBI al municipi van més enllà dels símbols, les diades i les celebracions. El ple municipal del 28J va aprovar per unanimitat, i aquí el consens polític que hi ha des de fa anys també és important, el primer Pla Local LGTBI. El document fa una diagnosi de la situació i proposa accions a fer fins al 2022. Destaca que malgrat no tenir dades el tipus d’agressió més freqüent “són els atacs verbals realitzats en llocs públics” i que encara manca formació específica entre els treballadors de les diverses àrees de l’Ajuntament i més accions a favor de la inclusió. És per això que entre les accions a dur a terme, detallades i calendaritzades, destaquen entre les més recents incorporar la perspectiva de la diversitat sexual i de gènere en les accions de cultura, en les polítiques d’ocupació i en l’àmbit de salut; reforçar els tallers i activitats de sensibilització en escoles, instituts i espais d’educació no formal; incre- mentant la formació específica dels treballadors de l’Ajuntament i seguir celebrant les diades, promovent entre les entitats locals, el Dia contra LGTBIfòbia a l’esport. Per més endavant hi ha també posar vestidors i lavabos individuals als equipaments esportius o un programa de mediació laboral, entre d’altres.
.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies