Es comença a organitzar l’espai polític d’En Comú Podem a nivell local

En una assemblea dels inscrits d’En Comú Podem a Ripollet es va constituir el passat dia 4 el grup motor transitori del futur En Comú Podem Ripollet. En aquest grup hi ha dos representants, un home i una dona, avalats per cadascun dels tres partits que formen part de la coalició: Elena Villaoslada i Sergio Linares de Podem; Pablo López i Piedad Hernández d’Esquerra Unida, i Valentí Nieto i Yolanda Vico d’Iniciativa per Catalunya. Aquest grup serà l’encarregat d’articular i coordinador les primeres accions de l’espai polític dels comuns al nostre municipi i ja treballa en àmbits com l’organització, la coordinació i també el feminisme i la comunicació. Un dels temes que tenen previst tractar els pròxims dies és quina forma ha d’adoptar aquest nou espai polític a les eleccions municipals de 2019.
.
Una nova llista a les municipals?
A l’assemblea d’En Comú Podem coincideixen els caps de llista d’ICV i EUiA a les últimes eleccions municipals i membres de Podem, que van participar llavors integrats en Decidim. Però en aquests quatre anys la situació política nacional i també local ha canviat. Podem segueix participant a Decidim però cap dels dos membres de la formació que van entrar al ple segueixen al partit morat. Mònica Laborda va sortir del govern fa dos anys i Podem li va obrir expedient d’expulsió i Santos Gómez va marxar de Podem al desembre però continua al govern com a membre de Decidim. Tot plegat deixa oberts alguns interrogants sobre les llistes a les municipals. Ja s’han confirmat els alcaldables d’ERC (Jordi Soldevila), del PSC (Luís Tirado), del PDeCAT (Joan Fandos) i sembla que no hi haurà canvis al PP (Víctor Diéguez) ni a Cs (Josep Gabarra). La decisió que prengui En Comú Podem marcarà com s’organitzen les llistes d’quests­ partits d’esquerres i també si es repetirà o no una candidatura com la de Decidim, la que va guanyar les últimes eleccions.
.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies