El ple municipal amplia un any més la pròrroga del contracte amb Sorea

El govern manté la intenció de municipalitzar el servei d’aigua. El tema va tornar a estar present a l’últim ple abans de les vacances d’estiu. Primer es va aprovar per unanimitat una nova pròrroga del contracte actual amb Sorea. Tindrà vigència fins a l’octubre de 2019. Des del govern han anunciat la voluntat de fer també una auditoria al servei arran dels treballs fets per a la municipalització i l’alcalde va explicar que esperen “que en aquest temps hi hagi una nova licitació o un replantejament del ple pel que fa a la municipalització”.
Després es va fer un pas més en la posada en marxa de l’empresa pública ‘Genera, Mitjà Propi, SL’, l’encarregada dels serveis municipalitzats, seria l’empresa de l’aigua i de les escoles bressol, però hores d’ara només s’encarregarà de la neteja d’edificis municipals. Es van aprovar les bases i la convocatòria del procés de selecció del gerent que s’espera pugui estar finalitzat a l’octubre. Tindrà un contracte de dos anys prorrogables i cobrarà 53.816 euros bruts anuals.
Finalment els regidors Xavier Peñarando (PDeCAT), Josep Gabarra (Cs) i Luís Tirado (PSC) van demanar a Pilar Castillejo que es retractés de les declaracions fetes en una jornada sobre la municipalització de l’aigua celebrada a Barcelona el passat 11 de juliol. La tinent d’alcalde va explicar el procés que s’ha seguit per intentar municipalitzar l’aigua i ho va fer després que l’exalcalde de Terrassa, Jordi Ballart, expliqués que ell va patir una campanya “d’extorsió i assetjament polític” amb “anònims, amenaces i problemes al domicili” arran de manifestar-se a favor de la municipalització. En relació a les pressions de l’empresa privada contra la municipalització a Ripollet, Castillejo va explicar que “a nosaltres no ens pressionen directament al govern, perquè saben que governem amb minoria”, “a qui pressionen? Amb qui van a parlar o visiten? Als que estan a l’oposició”, “ho sabem perquè som un poble i ens ho expliquen, i ens diuen que els han visitat amb tàctiques d’empresa privada. Què vol dir això? Sous, vol dir que pagaran campanyes… bé, no arribo més enllà”.
Els tres portaveus de l’oposició van mostrar-se molestos per aquestes paraules i van demanar una rectificació però des del govern no van rebre cap resposta.
.
Vídeo de Ingeniería sin Fronteras amb la intervenció de Pilar Castillejo a Barcelona
.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies