S’aprova la moció per garantir l’accés al padró a tothom que viu al poble

El ple de juliol va debatre tres mocions. Una d’elles havia estat proposada per la Plataforma en suport de les persones refugiades i migrants de Ripollet i Cerdanyola. En el text es demanava l’accés lliure al padró municipal i el va defensar des del públic Joan Carles Mompel, portaveu de l’entitat. La moció va quedar aprovada amb el vot a favor de tots els grups excepte el no del PP i l’abstenció de Cs.
Precisament va ser Ciutadans qui va presentar la moció que va generar més debat. Demanaven que no s’instal·lés cap xiringo de Festa Major al parc Gassó Vargas per les molèsties que generava als veïns. La moció no va prosperar perquè el PSC es va abstenir i el PDeCAT va votar en contra.  Ambdós van mostrar-se contraris al fet que el Xiringo del COP s’instal·li en aquest parc, separat de la resta, però no van donar suport a la moció perquè es presentava massa tard, “amb la Festa Major ja muntada”, va dir Peñarando, i per respecte a la comissió de Festa  Major “que és qui ho hauria de canviar”, va assenyalar Tirado. L’únic suport a la moció el va donar el PP. Des del govern el regidor de cultura, Oriol Mor, va reconèixer que “potser a mi tampoc m’agradaria tenir-ho sota casa”, però va explicar que la Festa Major “sempre genera queixes i la Comissió mai ha defugit debats ni ha deixat de parlar amb ningú”. Pel que fa al tema concret del Xiringo del COP, va assegurar que es va canviar de lloc perquè els veïns de Pinetons patien “les molèsties dels xiringos i de la fira”. L’alcalde va tancar el punt dirigint-se a part dels organitzadors del Xiringo del COP, que estaven entre el públic, per demanar que respectin els horaris durant la propera Festa Major.
La tercera moció del ple sí va ser aprovada per donar suport a la vaga dels treballadors d’Amazon. Tothom va votar a favor menys PP i Cs que es van abstenir.
L’últim ple abans de les vacances d’estiu també va aprovar els festius del 2019, que seran el dilluns de Festa Major (26 d’agost) i el dilluns de la Pasqua Granada (10 de juny) i va servir per escoltar paraules de suport al Club Handbol Ripollet. Gairebé tots els grups van aprofitar el torn de precs i preguntes per demanar al govern que doni suport a l’entitat, que estava representada entre el públic per membres de la junta, ara que un grup de jugadors tenen la intenció de muntar un altre club.
.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies