Ambkor: ‘Vaig pensar: Puc expressar el que escric amb música? Va començar el somni’

El passat dijous de Festa Major la plaça del Molí es va omplir per un esdeveniment únic. Ambkor, raper ripolletenc de fama internacional, oferia el seu primer concert al poble de la mà de l’Aresta. Òscar de la Torre va créixer al poble mentre escrivia com a forma de desfogar-se. De casualitat va conèixer el rap i des d’aquell dia el seu somni va ser dedicar-se al rap i ho ha aconseguit.
.
Revista de Ripollet: Per fi vas poder oferir un concert a Ripollet.
Ambkor: La veritat és que va ser espectacular. Va ser molt bonic i ens ho vam passar genial. Hi ha algunes cançons en les quals jo menciono Ripollet d’alguna manera o altre i les he cantat per tot el món. Em vaig emocionar en cantar-les aquí. Veure a gent del poble que les cantava va ser espectacular. Ha estat una experiència única.
.
RdR: Com va transcórrer la jornada?
A: Estava molt nerviós. Al cap només em deia: Estàs a casa i ho has de fer molt bé. Abans de cada concert sempre estic una mica nerviós, això no es perd mai, però tants nervis com aquell dia mai m’havia passat. La pluja ens va fotre una mica. Molta gent que no és de Ripollet no es van acostar i ens ho van comentar per les xarxes. Tot i això la plaça estava abarrotada.
RdR: Va ser un dels teus millors concerts?
A: Sí, un dels més especials. Normalment els meus concerts són més llargs i cadascun té la seva màgia. Però un concert gratuït, obert a tothom i a un carrer de casa meva el fa molt especial.
RdR: Com va anar l’experiència amb l’Aresta?
A: Realment molt bé. Ho van organitzar genial: el tracte, el lloc, la carpa on ens van instal·ar, l’escenari que era potent i molt ben equipat… Tinc entès que també van acabar molt contents. Molt senzill treballar amb ells.
RdR: Com era la vida d’Òscar de la Torre abans de ser Ambkor?
A: Un estudiant regular, d’aquells que deien que tornaven a les dotze a casa i fins les tres no apareixia. Però sobretot molt familiar i amic dels meus amics. Els estudis em van costar una mica més perquè quan un té al cap un objectiu tot allò que et separa d’ell no et motiva, et sap a poc. Em vaig treure els estudis però sobretot posava la meva constància en el rap. Des dels 15 anys sempre he cregut que podria dedicar-m’hi.
RdR: Quan es pot dir que comença el somni?
A: Tot bé d’una anècdota. Jo, ja feia temps, que escrivia rimes i un dia un amic del meu germà es va deixar un disc de rap, de Chojin. Quan el vaig escoltar se’m va obrir un món nou. De sobte vaig pensar: “Puc expressar el que jo escric amb música?”. Allà va començar el somni. Un dia un amic va portar a casa un micròfon i vam fer la primera. Els meus referents sempre han estat Chojin i Nach i sempre havia somiat compartir cartell amb ells, al final ho he fet.
RdR: Per què el nom d’Ambkor?
A: És en català. Significa ‘amb cor’. Li vaig canviar la c per la k perquè queda més proper al món del rap. Com les meves lletres són molt viscerals vaig pensar que el nom m’anava perfecte per l’estil de rap que faig.
RdR: T’ha ajudat començar la carrera al poble?
A: Sí. Estem en bona zona. Estem a prop de Barcelona que és una de les ciutats més importants dins del panorama del rap. Ripollet, a més d’estar a prop, té la tranquil·litat que a mi m’agrada per viure. Va molt bé per evitar l’estrés, quan arribo d’una gira tinc aquesta calma que busco i alhora estic a prop de Barcelona. Per això m’he instal·lat aquí i d’aquí no em mouen.
RdR: Quines diries que són les claus del teu èxit?
A: En la carrera d’un artista el 50% és treball i constància i l’altre 50% el talent de què diu i com ho diu. En el meu cas el meu equip i jo hem estat molt insistents, no hem parat mai de creure. El meu treball sempre ha sigut més mental que físic. És molt esgotador no aconseguir el que desitges. La ment ens juga males passades i ens convida a rendir-nos. Aquest ha estat el meu treball més difícil.
RdR: Sempre dius que has de fer el que sents i si vals l’èxit arribarà. En el teu cas, escriure el que volies expressar és el que t’ha fet triomfar?
A: Quan em pregunten quina és la fórmula de l’èxit jo sempre dic que no hi ha cap truc. Però el que més s’hi acosta és que has  de sentir que allò que fas és l’hòstia. Si tu treus quelcom perquè vols agradar a la gent i resulta que no agrades t’enduràs un cop molt dur.
RdR: Quines vivències com a Ambkor mai haguessis imaginat viure?
A: Sóc un somiatruites i totes les havia imaginat. Arribar a Mèxic i que la seguretat m’hagués d’obrir pas entre la gent o omplir un teatre és inimaginable. Tant lluny de casa i trobar-te tant d’afecte és increïble. Però sobretot viure del rap és un somni fet realitat.
RdR: Quins reptes venen com Ambkor i com Òscar?
A: Com Ambkor el mateix de sempre, arribar al màxim de gent possible. Els fans són el patrimoni de l’artista. Com Òscar aviat serè pare. M’arriba una etapa nova i el repte serà ser bon pare.
.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies