S’inaugura amb un gran espectacle l’espai Maria Aurèlia Capmany

Dissabte es posarà a l’abast de tota la ciutadania un espai desconegut per a molts veïns, que malgrat portar molt temps a un lloc ben transitat passa desapercebut a bona part dels vianants que cada dia caminen pel carrer Balmes o que baixen pel carrer Padró cap a la carretera de l’Estació. El petit jardí oblidat que hi ha darrera de l’edifici de l’Ajuntament i que fins ara només l’utilitzaven per alguns actes els mateixos treballadors municipals passarà a ser un espai obert de lectura i disponible per activitats culturals de la Biblioteca, que està al costat, i de les entitats del poble.
La inauguració serà ben sonada i servirà per batejar l’espai amb el nom de Maria Aurèlia Capmany, escriptora, pedagoga, política i activista cultural. La proposta va sorgir de la CRAC amb motiu de la celebració enguany del 150è aniversari del seu naixement i perquè va ser la mateixa Maria Aurèlia qui va donar la idea per finançar la creació dels gegants de Ripollet a l’entitat.
Així la CRAC va contactar amb Joan Font, director artístic de la companyia Comediants i amic de la Maria Aurèlia perquè organitzés un espectacle d’inauguració, “més que un espectacle, una experiència per regalar-li a la ciutat un espai”, en paraules de Pujol. Un muntatge que reproduirà l’ambient de la Cova del Drac amb la participació de més  d’una desena d’entitats locals. Es representarà en dues sessions el mateix dissabte, a les 18h i a les 20.30h. Per veure’l cal recollir una invitació gratuïta al Centre Cultural.
La festa servirà per inaugurar un nou espai ciutadà amb nom de dona, decorat amb un mural fet per l’artista local Fullet i on s’instal·larà un punt d’intercanvi de llibres, el primer d’una xarxa que es vol desenvolupar pel municipi properament. Un acte dins de l’Any del Llibre que busca potenciar la cultura i la lectura perquè com va destacar en Joan Font a la presentació, “per molt que fem per la lectura, mai farem prou”.
.

:
Un gran espectacle amb més de 150 persones 
L’espectacle comptarà amb la participació de més de 150 persones pertanyents a entitats locals: Amics del Teatre de Ripollet; Banda de l’Escola de Música de Ripollet; Colla de Gegants de Ripollet; Colla de Gitanes de Ripollet; Comissió Ripolletenca d’Activitats Culturals (C.R.A.C.); Companyia de teatre La Careta; Companyia Descargolats Teatre; Grups de Grallers i Timbalers de Ripollet; Ripolab hacklab; la Societat Coral “El Vallès” i els Trabucaires de Ripollet. També les artistes locals Anna Casanovas i Noelia España.
El muntatge està coordinat i dirigit per en Joan Font i Pujol, director artístic i fundador de la companyia Comediants. També de la companyia participen en l’espectacle l’actriu Laia Piró, que serà la presentadora; Ferran Martínez, responsable de l’acompanyament musical, i Montse Colomé, coreògrafa.
.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies