Ripollet passarà a ser zona 1 en transport públic a partir de l’any vinent

En una reunió a l’Àrea Metropolitana de Barcelona aquest dimarts es va comunicar als alcaldes que a partir del proper any, tot i que no s’ha concretat la data, 18 municipis que es troben a la segona corona del sistema tarifari passaran a ser de la primera, és a dir, zona 1. Entre aquests municipis hi ha Ripollet i també Cerdanyola del Vallès, Barberà del Vallès, Badia del Vallès i Sant Cugat del Vallès. El canvi és una reivindicació de molts municipis i a Ripollet la petició compta amb el suport del ple municipal, que s’ha mostrat favorable en més d’una ocasió.
És evident la millora que suposa pels usuaris el canvi de zona ja que una T-10 per anar a Barcelona ara té un preu de 20,10€ i quedarà gairebé en la meitat, 10,20€. Una rebaixa que s’espera suposi també un augment considerable d’usuaris del transport públic.
Hi ha més dubtes pel fet que no s’incorporin a la zona 1 les dues capitals de la comarca, Terrassa i Sabadell. Amb el canvi caldrà un bitllet de dues zones per anar al Taulí i un de tres per anar a la Universitat a Terrassa, per exemple. Cal assenyalar, però, que malgrat encara no es coneixen els detalls de com funcionarà la nova zonificació sempre s’ha assegurat i l’alcalde, JM Osuna, ho ha recordat aquesta setmana que el canvi, en cap cas, suposarà un “encariment en els desplaçament cap a la resta de corones”.
Tampoc s’ha concretat quin serà el preu a pagar pel canvi. L’estalvi dels usuaris l’assumiran tots els veïns a través d’un nou tribut metropolità que haurà de pagar l’Ajuntament i que es podria vincular a l’IBI. En el ple de gener de 2017, quan es va debatre sobre el tema, es va assenyalar que el cost d’aquest tribut arribaria a 640.000 euros per a Ripollet.
.

Llista dels 18 municipis que passarien a la zona 1:
Badia del Vallès
Barberà del Vallès
Begues
Castellbisbal
Cerdanyola del Vallès
Cervelló
Corbera
Molins de Rei
Palleja
La Palma de Cervelló
El Papiol
Ripollet
Sant Andreu de la Barca
Sant Climent de Llobregat
Sant Cugat del Vallès
Sant Vicenç dels Horts
Santa Coloma de Cervelló
Torrelles
.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies