Es presenten els primers resultats del cens de la República, GC i Franquisme

La Regidoria de Memòria Històrica va presentar el passat dilluns 15 d’octubre els primers resultats del cens de la República, Guerra Civil i Franquisme que s’està elaborant a Ripollet. Es tracta d’un estudi inclòs dins del programa “Memòria i Dignitat” que respon als “principis de veritat, justícia i reparació cap als veïns”, segons va explicar el regidor David Fontanals. A més, aquest estudi pretén ser també “una eina d’estudi i de treball que és necessària”. El cens l’està elaborant l’historiador, arxivista i documentalista Jordi Algué, qui va presentar els primers resultats de l’estudi. Així, Algué va explicar que fins al moment s’han registrat 72 víctimes mortals, entre revoltes, rereguardes, fronts de guerra, afusellats i morts en presons i camps nazis. El cens, però, també té en compte altres tipus de violències polítiques com els presos en camps de concentració i presons franquistes, així com també els enviats a batallons disciplinaris i les sancions econòmiques que es van imposar. Està previst que l’estudi finalitzi a principis de l’any que ve i es fa una crida als veïns que puguin aportar informació perquè ho facin al CIP Molí d’en Rata.
.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies