Microscopi: Renovar-se o renovar-se

El juliol de 2010 —tot coincidint el fracàs del pacte estatutari dels partits catalanistes amb el govern del PSOE—  va néixer Solidaritat Catalana per la Independència. Els 4 diputats de SI introduïren per primera vegada la paraula independència al Parlament, i presentaren, per primera i única vegada, el pressupost per a l’Estat independent català (rebutjat per CiU i ERC). Solidaritat va néixer amb un discurs netament unilateral i va aconseguir un suport popular important. Posteriorment Convergència i Esquerra assumiren el discurs independentista i, fins i tot, unilateral. Aquesta estratègia els va donar resultat: aconseguiren minimitzar Solidaritat, mentre que mantenien, captiu, el vot independentista. Malgrat tot, Solidaritat els feu confiança a les eleccions autonòmiques de 2015 i les de 2017.
La victòria de l’1O fou extraordinària i alhora meritòria en un context de pressions, intimidacions, violència, sabotatges, intoxicació informativa, etc. Tot i les coaccions, la  participació assolí el 57,51% que legitimà les ànsies de votar que tenia la majoria (2.286.217 de vots comptabilitzats, més 770.000 vots censats confiscats, sobre un cens oficial de 5.313.217). Però és el rotund 90,18% de Sí per davant del 7,8% de No i 1,98% vot en blanc, el que va atorgar el dret a proclamar la República Catalana.
En aquests moments observem consternats, com Esquerra i el PDeCAT i els seus líders estan dilapidant tot el capital del moviment independentista aconseguit els darrers anys, plegant-se als xantatges de l’Estat amb els represaliats, obviant el mandat del referèndum del Primer d’Octubre i àdhuc tornant al suat discurs del referèndum acordat.
Arribat a aquest punt, pensem que és el moment d’una veritable renovació de la classe política independentista i que el millor mecanisme democràtic per a fer-ho, és a través de l’elecció dels nostres representants mitjançant eleccions primàries. Des de Solidaritat treballem per a enfortir aquest projecte col·lectiu.
.
Iolanda Bethencourt – Solidaritat Catalana per la Independència
Article d’opinió. La REVISTA DE RIPOLLET no es solidaritza necessàriament ni es fa responsable de l’opinió dels col·laboradors

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies