L’AMB presenta la integració de la zona 1 però no dóna detalls sobre l’impost

El passat dimecres 24 l’AMB va presentar el nou model tarifari del transport públic amb la inclusió de 18 municipis a la Zona 1. Ho van explicar com una tarifa plana pels municipis que formen part de l’àrea metropolitana. Així Ripollet seguirà sent zona 2 però els usuaris només pagaran una zona per viatjar dins les zones on hi ha els altres 35 municipis de l’AMB, és a dir la zona 1 i bona part de la zona 2. Amb la resta de municipis com ara Sabadell o Terrassa, siguin zona 2 o 3, els bitllets necessaris seran com fins ara. Aquest benefici de zona 1 s’aplicarà a tots els bitllets o targetes de transport excepte la T-16, pensada per  abaratir els desplaçaments per raons d’estudi.
Des de l’AMB han explicat que amb el canvi calculen que hi haurà un increment de 4,6 milions de viatges entre la primera i la segona corona respecte els 50 milions actuals.
Malgrat la presentació feta a l’AMB encara es mantenen els dubtes sobre com s’aplicarà el nou impost metropolità. Al ple municipal, l’alcalde, en resposta a una pregunta d’ERC, va explicar que “encara no s’ha decidit si serà un impost nou o anirà amb l’IBI” i que des de l’Ajuntament encara s’està estudiant quina incidència tindrà.
.
12 veïns canvien el seu vehicle per una T-Verda
Segons dades facilitades per l’AMB en el primer any de funcionament de la T-Verda ja l’han sol·licitada 3.102 persones i s’ha acceptat en 2.543 casos, 12 d’ells per veïns de Ripollet. La T-Verda és un títol que permet viatjar gratis durant tres anys al transport públic. Per aconseguir-la cal portar a desballestar un cotxe o una moto vella i comprometre’s a no adquirir-ne cap altre durant la vigència de la targeta, que s’ha de renovar anualment. Des de l’AMB consideren un èxit aquestes xifres i recorden que un vehicle vell pot contaminar fins a 30 vegades més que un de nou.
Imatge facilitada per l’AMB

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies