El govern accepta abaixar l’IBI un 2,5% per poder aprovar les ordenances

L’any passat el govern va evitar el debat de les ordenances fiscals al ple municipal no fent cap modificació als preus i les taxes municipals. Pel 2019 presenta un bon grapat de modificacions perquè “preveiem que ho podrem aprovar”, comentava dilluns en roda de premsa la regidora d’hisenda, Pilar Castillejo. L’aprovació s’ha de dur a terme aquest dimecres dia 7 a les 19.30h en una sessió extraordinària del ple municipal. Al ple el govern presentarà una reducció de l’IBI del 2,5%, “alguns grups de l’oposició demanaven un 6% però considerem que no és assumible perquè afectaria al funcionament ordinari de l’Ajuntament”, explicava Pilar Castillejo qui defensava que el govern no volia reduir la pressió fiscal perquè “seguim amb una recaptació molt més baixa que els municipis de l’entorn i els ingressos són importants per poder fer polítiques”. Una rebaixa de l’IBI del 2,5% suposarà recaptar entre 150.000 i 200.000 euros menys. Per compensar una part d’aquesta pèrdua s’apuja un 2,5% l’impost de vehicles, que el govern havia baixat fa dos anys quan va pactar les ordenances amb Ciutadans. Amb la pujada es calcula una recaptació de 50.000 euros més.
Es crea una taxa, que estarà al voltant dels 60€, pel trasllat dels conductors que demanen a la Policia fer el control d’alcoholèmia en un centre hospitalari, es triplica el preu per la retirada d’autobusos i camions per part de la grua i s’incorpora un preu que gravarà als bars i restaurants que deixen elements fixes de les terrasses a la via pública. Per altra banda es bonificarà al 95% la llicencia d’obres i la taxa de construccions a les comunitats que vulguin adaptar els seus aparcaments per a la recàrrega de vehicles elèctrics.
.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies