Els Reis d’Orient tornen a Ripollet per celebrar els 50 anys de cavalcades

Es compleixen 50 anys des de que un grup de veïns es van organitzar per fer la Cavalcada dels Reis d’Orient. Un col·lectiu que després es va oficialitzar en l’entitat Costums i Tradicions, que de manera ininterrompuda han passejat els reis pels carrers de Ripollet la nit del 5 de gener durant ja mig segle. En uns orígens de manera més humil, amb una única carrossa, però que ha anat creixent poc a poc fins arribar a les set carrosses actuals, amb motius infantils i amb unes decoracions ben plenes de llums, colors i música. Durant tot aquest temps de cavalcades s’han implicat també diverses entitats i col·lectius, des dels Amics del Teatre amb el pessebre vivent, els Gegants, els botiguers molts anys, fins al Diver-fit, que amb les seves coreografies s’han convertit en un referent les últimes edicions.
Per celebrar els 50 anys de cavalcada, l’entitat organitzadora, Ripollet Costums i Tradicions, ha organitzat uns tallers de corones i han anat explicant la història dels Reis Mags a Ripollet a través de les xarxes socials.
Després de les dues multitudinàries recollides de cartes, els Reis Mags tornaran a arribar el 5 de gener al Barri del Pont Vell i la comitiva reial anirà cap al costat de l’Ajuntament, al Parc del Riu Ripoll. Allà, recolliran les claus de totes les cases de la mà de l’alcalde i tot just després s’iniciarà la Cavalcada, que sortirà des del carrer Balmes i arribarà a l’avinguda de Maria Torras passant pels carrers Sant Jaume, València i rambles Sant Jordi, Sant Esteve i Pinetons.
.

.
Horari de la 50a Cavalcada
17.30h - Benvinguda als Reis al Barri del Pont Vell (ctra. de l’Estació)
18h - Recollida de les claus de totes les cases, al parc del Riu Ripoll
18.30h - Inici de la Cavalcada, al carrer Balmes
.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies