Ajuda'ns a poder seguir fent la Revista de Ripollet. Oferim un mitjà gratuït però fer informació local no és gratis. Si pots, col·labora.
A la sessió plenària d’aquest dijous 30 de març es presenta a aprovació el Pla d’Acció del 2017 i 2018 del Pla Educatiu Local (PEL). Es tracta d’una actualització del pla que es va posar en marxa en 2013 i que té vigència fins l’any vinent. Un grup motor format per tècnics municipals, el regidor d’ensenyament i tècnics de la Diputació de Barcelona han concretat amb el Consell Escolar Municipal les 13 accions a fer entre aquest any i el següent. El regidor, Oriol Mor, explica que el PEL “és una eina viva que suposa per nosaltres tota una responsabilitat, ara cal donar petits passos ambiciosos i sòlids”.
La posada en marxa d’aquest pla d’acció comportarà canvis en la manera de fer també dins del propi Consell Escolar Municipal on es crearan noves comissions de treball.
Entre les accions fixades hi ha les relacionades amb el suport a les AMPA, per tal de millorar la formació i la col·laboració entre elles. Una línia de treball que l’any vinent hauria de permetre comença a treballar en una escola de famílies que ofereixi cada curs xerrades, tallers i activitats dirigides a pares i mares.
.
Patis oberts i camins segurs
Es recupera la idea d’obrir el patis de les escoles fora d’hores lectives i es va més enllà ja que es farà un estudi per estudiar si també es poden obrir aules o biblioteques, per exemple. Tot plegat amb l’objectiu de fer un mapa d’espais oberts que acullin activitats.
Una altra de les propostes és millorar cada any els camins d’accés a una escola del municipi per tal de garantir que siguin rutes segures i netes pels alumnes que permetin fomentar la mobilitat sostenible, a peu, en bicicleta o en transport públic a l’interior de la ciutat.
Dels nadons als adults
El pla va més enllà de l’educació obligatòria i per això es proposa repensar el model d’escoles bressol públiques amb l’objectiu de poder iniciar en 2018 un nou espai per al treball socioeducatiu accessible a totes les famílies amb infants menors de 4 anys.
També s’ocuparà d’estudiar la situació actual de la formació de persones adultes i identificar la necessitat de noves formacions. Per l’any vinent la intenció és poder crear una Xarxa Local d’Orientació Educativa, que estableixi un espai de treball permanent a la ciutat.
També en 2018 es vol crear el Consell Municipal d’infants per fer-los més partícips de la vida al municipi.
.
Enfortir el Consell Escolar
És una acció transversal a la resta del pla i vol convertir el Consell Escolar en l’espai de debat dels temes educatius al municipi. Per això es proposa estudiar canviar el reglament, per tal de donar cabuda a d’altres agents i temàtiques més enllà de les pròpiament escolars. En aquesta mateixa línia s’apunta la idea de posar en marxa una Jornda Anual del CEM així com idear un nou Pla de comunicació del Pla Educatiu Local.
Un bon grapat d’accions detallades, amb objectius concrets i dates d’execució per tal de fer-les realitat en els dos propers anys i revitalitzar així el Pla Educatiu vigent. Un compromís i un repte de millora per a la comunitat educativa en el camí de fer de Ripollet, una ciutat educadora.
.
Les 13 accions del Pla Educatiu Local 1. Suport per a l’apoderament de les AMPA 2. Escola de famílies de Ripollet* 3. Dinamització d’espais educatius oberts als barris 4. Camins escolars segurs, nets i educatius 5. Repensem el model de les escoles bressol públiques 6. Espai socioeducatiu 0-3* 7. Casals d’estiu de Ripollet. Model Integrador 8. Estratègia per fomentar l’Aprenentatge Servei 9. Formació de persones adultes a Ripollet, situació actual i propostes 10. Xarxa local d’orientació educativa* 11. Consell Municipal d’infants de Ripollet* 12. Consell Escolar Municipal, àgora de la política educativa 13. Pla de comunicació del Pla Educatiu Local . *Accions que s’iniciaran al 2018 .
Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies