El govern obre un expedient informatiu a l’empresa Urbaser pel brot de legionel·losi

Encara no s’ha recuperat la normalitat perduda a propòsit del brot de legionel·losi que va afectar a cinc persones, o set perquè encara no s’ha confirmat, i va provocar la mort a tres d’elles. Es mantenen les restriccions en el reg per aspersió, s’estan netejant les fonts i encara no treballen amb aigua els vehicles de neteja viària.
En el darrer ple d’octubre els regidors de salut, Gemma Edo, i de serveis municipals, Joan Fandos, van respondre algunes de les preguntes formulades amb anterioritat pels grups d’ICV-EUiA i el COP-CpR i van relatar les gestions fetes des del passat 17 de setembre.
La principal novetat anunciada pels regidors és que l’Ajuntament ha obert un expedient informatiu a l’empresa Urbaser, concessionària del servei de neteja, per “comprovar les mesures presses per a la revisió de la seva maquinaria i depurar les responsabilitats que es puguin derivar”, sense entrar en més detall al respecte. Ho va explicar el regidor Joan Fandos que també va afirmar que el camió hidronetejador que s’apunta com el focus del brot va passar la última revisió el 7 d’agost i una altra el 8 d’abril d’aquest mateix any i va recordar que per normativa aquests camions, considerats instal·lacions de baix risc, només cal que es revisin i es desinfectin, si s’escau, un cop l’any.
En aquests moments l’empresa Urbaser està a l’espera que des de Salut Pública donin el vist-i-plau al seu protocol de neteja i desinfecció de xoc per tal de poder tornar a treballar amb normalitat. En aquest protocol s’inclouen les mesures que prenien fins ara, que es limiten a clorar l’aigua utilitzada per a la neteja i també s’apunta la implantació de noves mesures. Entre les propostes de l’empresa hi ha netejar i desinfectar periòdicament el dipòsit i el circuit d’aigua dels camions, buidar-los diàriament i en cas d’avaria o períodes de vacances eliminar també els romanents que puguin haver quedat al dipòsit.