Tribuna: Els Casals d’Estiu dupliquen els participants

Els Casals d’Estiu per als infants i joves de Ripollet han experimentat en els darrers dos anys un increment d’usuaris considerable: han passat d’uns 450 nens i nenes a més de 1.000.
La raó d’aquest espectacular augment cal buscar-la en el canvi de model promogut pel govern de Decidim. D’un model únic i de gestió única, s’ha passat a una diversitat de models gestionats per les diverses entitats, tots emmarcats dins els requisits legals que es requereixen. Malgrat aquesta diversitat, les entitats organitzadores no van per lliure, sinó que les diferents propostes s’articulen, es debaten i es consensuen dins de la Comissió de Casals d’Estiu del Projecte Educatiu Local.
En aquesta Comissió hi treballen, no només les entitats dedicades a l’educació en el lleure, sinó tots els agents que intervenen en el Casal d’Estiu, les As­sociacions de Mares i Pares i les entitats esportives, la qual cosa suposa un amplíssim ventall d’oferta.
L’increment d’usuaris també ha permès que molts més infants i entitats siguin beneficiaris dels ajuts per a Casals d’Estiu que atorga l’Ajuntament, com a participant o com a organitzador. Més concretament han obtingut ajuts més de 200 infants amb un cost total proper al 34.000 €. En aquest mandat municipal el nombre d’infant i joves beneficiaris dels ajuts per a casals d’Estiu ha passat de 125 a més de 200. El pressupost que s’hi ha dedicat s’ha duplicat: dels 17.000 € del govern anterior als 34.000, d’aquest any.
Finalment, el govern de Decidim no es mostra encara satisfet. Malgrat la llibertat que es dona a les entitats per organitzar els casals d’estiu, dins els paràmetres establerts, i la més que duplicació del nombre d’usuaris, cal seguir treballant per tal que l’educació en el lleure que oferim als nostres infants sigui encara de més qualitat.
.
Decidim Ripollet
Article d’opinió. La REVISTA DE RIPOLLET no es solidaritza necessàriament ni es fa responsable de l’opinió dels col·laboradors

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies