La Unió de Comerciants aposta per la integració laboral de joves amb discapacitat

L’accés al mercat laboral per part de les persones amb discapacitat intel·lectual és un pas complicat i és per això que hi ha diverses fundacions que treballen per a que els joves amb diversitat funcional trobin una feina. És el cas de la Fundació privada Atendis i el seu servei d’inserció laboral TAINA, i la Fundació MAPFRE amb el programa “Junts ho podem fer”, que el passat dijous 25 d’octubre van organitzar una jornada de sensibilització per als socis de la Unió de Comerciants de Ripollet.  L’objectiu de la jornada, en la qual també es va signar un conveni entre els tres agents implicats, era resoldre dubtes i conscienciar de la importància d’accedir al mercat laboral per part d’aquest col·lectiu vulnerable. Per aquest motiu van assistir a la jornada Núria Castro, gerent de Logotamp, i Antonio Gàlvez, gerent de Cárnicas Merche, dues empreses que compten amb treballadors amb diversitat funcional a la seva plantilla. Tots dos van parlar sobre la seva experiència, “una de les coses més gratificants que he fet a la meva vida”, va destacar Núria Castro. I en la mateixa línia va parlar Antonio Gàlvez, que “no estàvem obligats [a fer la contractació] i ho vam fer per aportar un granet de sorra, per fer una societat més justa”. Per la seva part, Josep Suàrez, president d’Atendis, va destacar que la societat ha de ser conscient “que hi ha persones que poden fer feina de manera efectiva” i Jordi Sierra, representant de la Fundació MAPFRE, va explicar que “hi ha gent preparada” i que amb aquestes contractacions “tots sortim beneficiats”.
A la jornada també va participar Pere Costa, director del SIL TAINA, que va explicar la metodologia de treball amb suport mitjançant el qual “acompanyem les persones en tot el seu itinerari” i que a través del seu servei més de 240 persones han accedit a una feina en empreses ordinàries.
La jornada va comptar amb el testimoni de Joel Martínez i Raquel Arriaza, joves usuaris del servei.
.
J. Martínez: “A la feina em fan sentir que sóc bon cuiner”
En Joel Martínez té 22 anys i viu a Ripollet. Des de fa dos anys treballa a la cuina del Restaurant Cal Boig, de Sabadell, fent diferents tasques. Tal i com va explicar, va participar al programa d’hostaleria de SIL TAINA i va fer pràctiques a diversos restaurants abans d’arribar a Cal Boig.
Ara, se sent “molt feliç treballant” i a la feina “em fan sentir que sóc un bon company i un bon cuiner”. A banda de la cuina, també l’apassiona l’esport i ha estat medallista en natació als Special Olympics.
.
R. Arriaza: “Em volia sentir útil i caminar cap endavant”
La Raquel Arriaza porta 8 anys participant en diferents programes. Va començar estudiant auxiliar de veterinària però no va aconseguir treballar d’allò que ella volia. Es va formar en altres sectors, com l’administració i l’hostaleria i ara està treballant com auxiliar de sala al Viena de Cornellà. Valora molt les experiències anteriors i “les competències que he adquirit”. Aficionada a la lectura, té un blog, un compte a Instagram i un canal de Youtube on fa crítiques dels llibres que va llegint.
.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies