Microscopi: Incrustacions feixistes

Ara ens parlen del partit ultradretà Vox com l’únic partit que promou els valors del feixisme. En tot cas és el que es defineix a si mateix com a racista, masclista, homòfob, xenòfob, promotors de la violència contra els animals, en nom de la unitat d’Espanya. El feixisme és un recurs de terror que sempre fa servir el sistema d’explotació capitalista quan veu perillar els seus interessos en temps de crisi econòmica: difon idees i valors basats en sentiments primaris, el «primer jo»; l’estranger com a no-persona; identifica enemics dins i fora de les fronteres per canalitzar l’agressivitat del poble. Veiem-ne alguns exemples, mentre amb diner públic es subvencionen les pèrdues dels bancs amb milers de milions, ens atabalen diàriament amb la manca de diners per les pensions, es retalla la sanitat i l’educació; l’atur sempre present i necessari per mantenir els sous baixos es contraposa a l’arribada d’emigrants, que ens volen fer creure, són una invasió que ens pren els llocs de treball, les beques i els ajuts socials.
Buscar enemics i culpabilitzar-los dels desastres que ocasiona el propi sistema econòmic i polític.
Aquesta ideologia es va filtrant a través dels mitjans de comunicació i sobretot a partir dels missatges d’altres partits polítics que no volen perdre punt en la cursa de trobar vots fàcils de guanyar. Molts d’aquests partits pacten amb la ultradreta a Andalusia (PP i Ciudadanos) sense cap vergonya. No podem dir que siguin partits feixistes però sí que tenen incrustacions feixistes. El PP i Ciudadanos fan bandera de la seva catalanofòbia, a les campanyes electorals no parlen d’altra cosa, el PSOE també s’hi apunta i quan li convé fan declaracions del mateix caire que les dretes. Recordem també les manifestacions promogudes per Societat Civil de bracet amb PSOE, PP, Ciudadanos, Falange.. Això ja no serien incrustacions sinó associacions evidents amb el feixisme.
Aquests partits del règim del 78 neguen l’entrada a ports espanyols als refugiats que fugen de les guerres. Guerres que es mantenen gràcies a les armes que els venen els països productors (entre ells Espanya). Deixar que la gent s’ofegui al Mediterrani, promoure guerres, oblidar que som éssers humans… com en diríem d’això?
Incrustacions feixistes o feixisme incrustat?
.
Jacint Padró – Decidim Ripollet
Article d’opinió. La REVISTA DE RIPOLLET no es solidaritza necessàriament ni es fa responsable de l’opinió dels col·laboradors

Leave a comment

Your email address will not be published.

*Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies

ACCEPTAR
Aviso de cookies