5.947 alumnes tornen amb ‘normalitat’ a les aules de les escoles i els instituts
Dilluns va començar el curs escolar. Va ser una tornada a les aules amb normalitat, la normalitat dels darrers anys. És a dir que alguns professors també s’incorporen a la feina el mateix dia que els alumnes, que no totes les plantilles estan completes i que el nombre d’alumnes per aula generalment supera els 25 i arriba en més d’una desena de casos als 28. Una situació que des de la Plataforma d’AMPA consideren que és “dolenta”, ja que “es va a pitjor, les ràtios no baixen i els anys de retallades no s’acaben”, apunta en Sergio, un portaveu de l’entitat, que afegeix “està claríssim que es podria millorar però calen més mitjans”. A tota Catalunya els alumnes han augmentat en més de 12.000 i només hi haurà 790 docents més. Segons les xifres de matriculació al nostre municipi en infantil i primària han començat les classes 73 alumnes més que l’any passat, un total de 4.437. Però malgrat això l’augment no es deu als que comencen a P3, on hi ha 24 menys, i per tant enguany no ha calgut afegir cap aula ‘bolet’.
On també es registra un augment d’alumnes és als instituts on el creixement serà continu els propers anys. És el primer curs a l’ESO pels nens de la primera promoció de l’escola Pinetons que tenen assignat el Palau Ausit. L’institut acull 135 alumnes en 1r d’ESO i ha començat les classes “amb normalitat”, malgrat les obres d’ampliació. El director del centre, Jose Alfaro, explica que “caldrà veure si el tema de les obres afecta més endavant però de moment com el més molest ja s’ha fet, aquests dies no hem tingut gaires problemes”. L’actuació servirà per dotar al centre de més aules, aixecant una nova planta en un dels edificis i s’espera que ja es puguin utilitzar al gener.
A més de l’educació infantil, primària i secundària també han començat el curs a les llars d’infantils, el batxillerat i els cicles formatius. Pel que fa a aquests últims i tot i que els últims anys s’està fomentat aquesta via el director del Palau Ausit, institut que oferta cicles de grau mig i superior, ens confirma que continua havent problemes per fer encaixar la demanda d’alumnes amb els estudis que més sortida professional tenen: “Tenim molts alumnes que volen fer mecànica però en canvi ens costa omplir els cicles de manteniment d’equips industrials on hi ha més ofertes de feina”.