El Teatre Auditori del Mercat Vell acull aquest divendres 21 la representació de la premiada obra Red Pontiac del dramaturg Pere Riera.
Malgrat que el títol fa referència a una patata, l’obra parla de mares, fills i de reflexions diverses que s’originen en una conversa a un parc públic. Una comèdia amb diàlegs punyents i situacions divertides que permet passar una bona estona i alhora sortir rumiant del teatre. Interpretada per Míriam Iscla i Cristina Cervià es tracta de la primera proposta teatral d’aquest segon trimestre. Com és habitual l’inici de la representació serà a les 21h.
La següent cita amb el teatre serà el 7 de març amb el títol ‘1714. Crònica d’un setge’, musical sobre la resistència heroica de Barcelona que es situa en la matinada de l’Onze de Setembre. Un repàs al setge de la capital catalana i a través dels personatges un recorregut per la societat d’aquell moment.
També de teatre és la proposta fixada pel 21 de març i que tancarà el segon trimestre. Es tracta de l’adaptació lliure de ‘Un enemic del poble’, d’Henrik Ibsen a càrrec de Les Antonietes i que porta per títol ‘Stockmann’.
Així doncs, bon teatre i de diversos estils i gèneres que comença amb una recomanable comèdia.
Crítica Teatral – Red Pontiac
Autor i director: Pere Riera
El títol fa referència a un tipus de patata vermella. La relació d’això amb l’instint maternal, que es la base temàtica de l’obra del Pere Riera que avui es presenta a Ripollet, us costarà més de veure. Però al capdavall no té gaire importància. El que si la té es la manera mestra com l’autor de “Barcelona” i “Lluny de Nuuk” guia una trobada casual de dues mares en un parc, de la comèdia gairebé al drama, amb una facilitat increïble i amb uns fils invisibles que uneixen els dos gèneres amb molta subtilesa. Una conversa distesa, aparentment, on de cop, apareix l’humor negre, i que permet obrir escletxes per temes com el xantatge i la violència de gènere, tot sobre un dilema argumental inquietant i pertorbador: es obligatori que els pares estimin als seus fills, només pel fet que en són els pares? Els nens –de curta edat com els que se suposa que juguen en el parc de l’obra- poden arribar a mostrar-se com a éssers perversos? Existeix la innocència infantil? Qüestions que les dues mares protagonistes (immenses Míriam Iscla i Cristina Cervià) hauran d’afrontar en el seu diàleg. “Red Pontiac” és una obra aparentment lleugera, que planteja moltes situacions divertides i que té uns diàlegs ràpids, enginyosos i brillants, però que acaba posant davant l’espectador elements per a la reflexió més seriosa sobre la condició humana en general. La recomano.
Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies