Decidim critica la Gala de l’Esport “de les presses” i que va esdevenir “un acte polític”
Consideren que ha faltat “transparència” i “participació” i ha sobrat “propaganda”
El principal partit de l’oposició, Decidim Ripollet, insta al govern “a replantejar el model” de la Gala de l’Esport. Titllen la festa com “la gala de les presses” perquè no es va anunciar al Consell d’Esports fins el passat mes de desembre, es va fer sense comptar amb la participació de les entitats i a sobre se’ls hi va donar molt poc temps per a presentar candidatures. També critiquen que l’elecció del jurat no ha estat “transparent”, “ni està regulat a les bases” i que el govern no va voler acceptar “ampliar-ho per donar cabuda a més entitats i més representants de l’oposició”.
La regidora, Andrea Guijarro, membre del jurat va dir tenir la sensació “que ens estaven prenent el pèl” perquè van haver d’estudiar i decidir els premiats en una única reunió i en un jurat on el govern (alcalde, regidor d’esports i tècnic d’esports) tenia 3 dels 5 vots que hi havia. Critiquen que a la Gala parlessin els polítics i no els esportistes, “va ser un acte polític”, pensat “per al lluïment de l’alcalde”, en la línia de fer d’aquest govern, “amb gestos i fotografies, posant-se medalles”.
Demanen que en pròximes edicions es tingui en compte l’esport escolar, que s’ampliï el jurat perquè sigui més representatiu del teixit esportiu local, “que sigui paritari” i que s’elimini el requisit d’haver nascut o viure a Ripollet per a poder optar al premi a millor esportista individual.
Altres polèmiques de la Gala
El requisit d’haver nascut o viure a Ripollet per a optar millor esportista va ser també criticat pel club Toham en veure que es rebutjava per aquest fet la candidatura de la taekwondista Esperanza Díaz. També hi ha hagut crítiques perquè s’han trobat a faltar esportistes o equips que podien haver estat premiats, però des del govern expliquen que van acceptar com a finalistes totes les candidatures presentades, menys una i perquè no complia les bases.