Durant l’any 2014 els aturats registrats al municipi han baixat en 312 persones
3.554 persones van acomiadar l’any sense feina i inscrites a les llistes de l’Oficina de Treball de la Generalitat. Són 312 menys que fa un any i 521 menys que en fa dos. El 2014 ha estat un any de descens de l’atur, ha mantingut la tendència iniciada en 2013 i ha permès situar la taxa d’atur lleugerament per sota del 20%.
En el mes de desembre els aturats es van reduir en 30 persones arribant a tres mesos seguits d’augment de l’ocupació.
La registrada fa unes setmanes és la millor xifra absoluta d’aturats en un mes de desembre des de l’any 2010. El nivell d’aturats registrats més baix de la crisi , però no es tenen en compte aquí els que han sortit de les llistes de l’atur, els joves que no s’han inscrit i segueixen estudiant, ni els que han marxat bé per tornar al seu país d’origen o buscant un futur millor a l’estranger. Tampoc permeten les fredes dades avaluar el cost que la recuperació de contractes laborals està tenint en les condicions i la seguretat dels treballadors. Feines a temps parcial, temporals, amb menys sou i en pitjors condicions. Ni expliquen els drames que viuen les famílies que no tenen cap membre treballant, o el d’aquelles persones aturades que ja no reben cap prestació econòmica.
El Vallès Occidental continua sent una de les comarques més colpejades per la manca de feina. En acabar el 2014 el nombre d’aturats registrats era de 74.740 i en vuit municipis la taxa d’atur es situava al voltant del 20%. Destaca l’atur registrat a Badia, amb taxes d’atur que han arribat en el darrer trimestre a superar el 26%, i després un grup de municipis liderat per Terrassa i on també hi ha Ripollet, Rubí, Vacarisses, Rellinars, Sabadell i Montcada que es mouen a l’entorn del 20%.
Nous contractes al Pla Disset
Amb el nou any el Patronat Municipal d’Ocupació (PMO) enceta la darrera fase del Pla Disset II, que està finançat pel Pla metropolità de suport a les polítiques socials municipals. En aquest cas es posen en marxa 17 projectes que permeten la contractació directa de 23 persones en atur de Ripollet. Seran contractes de sis mesos per treballar en diferents àrees municipals i en el propi PMO, tant a serveis, formació com obres. Un ventall de feines que han permès també ampliar els perfils dels aturats contractats.
Cursos d’anglès i informàtica
També s’amplia l’oferta formativa dirigida a persones en situació d’atur. El PMO inicia cinc cursos d’informàtica i quatre més d’anglès d’atenció al públic. En el cas dels cursos d’informàtica es tracta d’aprenentatges bàsics nivell usuari 1 i 2, que comprèn aprendre a navegar per internet i utilitzar programari elemental. Els cursos d’anglès van encaminats a la formació per a l’atenció al públic per tal que sigui útil a l’hora de buscar feina.
Per inscriure’s o demanar més informació cal adreçar-se al Club de la Feina, al parc dels Mestres, al correu clubfeina@ripolletocupacio.cat o per telèfon al 93.591.02.72.