‘El retorn a Ripollet’, una exposició que s’imagina un Ripollet amb mar
Com seria Ripollet si fos un poble de costa? Pot ser Ripollet un escenari simbòlic? L’artista badaloní Marcel Rubio Juliana ofereix algunes respostes a aquestes preguntes en l’exposició ‘El retorn a Ripollet’ que acull la sala d’art Joan Prats Warehouse, al Poblenou de Barcelona, dins el festival Art Nou per a joves creadors.
La mostra, que es pot visitar fins a finals de setembre amb cita prèvia, és un recull de dibuixos en carbonet on destaquen els de mida gran. Amb traça i referències a obres i símbols de l’art universal ens ofereix un recorregut vital, quasi cinematogràfic, de dos dies per un Ripollet imaginari, amb confraria, platja i club de natació vora el mar que serveix d’escenari a un enamorament d’estiu, a una obsessió.
L’artista explica que va escollir Ripollet com a símbol malgrat no haver-hi estat mai perquè podia semblar un lloc “anodí i intranscendent de l’extraradi” però on “també passen cosses interessants”. De fet defensa que és en els indrets menys evidents on arriba la inspiració.
A la mostra hi ha només part d’un projecte que és molt personal, “que té més obra” i “que tindrà continuïtat”. De fet entre els quadres exposats es poden veure altres encara enrotllats i també de grans dimensions, “perquè així els gaudeixo més quan els faig”, diu Rubio.