Ajuda'ns a poder seguir fent la Revista de Ripollet. Oferim un mitjà gratuït però fer informació local no és gratis. Si pots, col·labora.
Alcaldes i regidors reunits a la sala de plens de Cerdanyola // DR
Representants de vuit dels municipis de l’àrea d’influència del Taulí han creat una taula de diàleg per tal de mantenir reunions periòdiques i poder demanar així, de forma conjunta, millores en l’atenció sanitària. La primera trobada es va fer el passat dijous 3 de desembre a Cerdanyola. Hi van participar els alcaldes de Cerdanyola, Ripollet, Barberà, Badia i Sentmenat i els regidors de sanitat o salut pública de Sabadell, Castellar i Sant Llorenç Savall, a més dels de Cerdanyola, Badia i Ripollet també presents a la trobada. Va ser una primera pressa de contacte i va servir per exposar problemàtiques i establir un calendari de reunions, la propera serà a Sabadell el proper mes. En acabar la reunió l’alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà, va explicar que havien confirmat “la voluntat clara d’unir esforços i treballar per revertir la situació de col·lapse al Taulí i fer-ho unint esforços entre els ajuntaments i comptant amb les entitats d’usuaris i treballadors”. La línia a seguir és treballar en favor del manteniment d’una sanitat pública, universal i de qualitat.
Una de les primeres accions que es faran a la taula de diàleg serà l’elaboració d’un document conjunt que reculli les mesures concretes que es reclamen des del territori. Unes mesures que van més enllà de l’atenció hospitalària ja que també hi ha reivindicacions en alguns municipis per manca de transport sanitari, en altres per necessitat de més personal i recursos a l’atenció primària i la necessitat d’augmentar els serveis de salut mental.
Urgències, més llits i no derivacions
El Consell de Govern del Consorci Sanitari Parc Taulí té nou membres. Sis d’ells corresponen a la Generalitat, un a la Universitat Autònoma i dos a l’Ajuntament de Sabadell, que és l’únic consistori que hi té representació. Davant aquesta situació el regidor de sanitat de Sabadell, Ramon Vidal, es va oferir “com un aliat” als altres municipis.
De fet el govern de Sabadell ja va reclamar al setembre que s’obrissin tots els llits que hi ha tancats a l’hospital i que no es renovés el contracte de derivacions que permet al centre enviar pacients a clíniques privades per fer operacions. També preocupa la situació de col·lapse endèmic del servei d’urgències que les últimes setmanes s’ha agreujat i la manca de transparència en la gestió.
Des de la taula de diàleg assumeixen la línia de treball iniciada pel govern sabadellenc i hi volen consensuar més mesures.
A favor de l’Hospital Ernest Lluch
Una altra de les reivindicacions compartides és la construcció de l’Hospital Ernest Lluch. Set anys després de l’aprovació del projecte no hi ha res i com comenta l’alcalde de Cerdanyola “si es fes ajudaria a descongestionar el Taulí”. Tres dels municipis on donaria servei, Montcada no pertany a l’àrea del Taulí, estan a la taula de diàleg i són partidaris de mantenir la reivindicació. Malgrat fer-ho Escolà adverteix que si es construeix ha de ser “per tenir més personal, que no passi com amb els CAPs, que es fa l’edifici però no hi ha més metges”.
Aquesta pàgina utilitza galetes ('cookies'). Si continua navegant dóna el seu consentiment i accepta la nostra política de galetes, clica aquí per a més informació.plugin cookies